Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/19167816 www.bgdnes.bg

Легендарната водеща Мария Янакиева още е в болница!

Култовата водеща на БНТ опроверга новините, че е изписана

"Все още лежа в болницата, не съм изписана." Това сподели ексклузивно пред "България Днес" незабравимата водеща Мария Янакиева. Скоро се появи информация, че Янакиева е приета по спешност в столична болница и преминава през коремна операция, както и че вече е изписана. Част от тази новина се оказа невярна - водещата все още лежи на болничното легло.

"Би трябвало да се възстановявам", допълва Янакиева. Думите й сочат, че най-вероятно бившата водеща се възстановява бавно и без усложнения от манипулацията.

Реклама

Според източници славната говорителка е приета в Коремната хирургия на УМБАЛ "Царица Йоанна" - ИСУЛ и е оперирана от д-р Пейчинов. Янакиева не сподели от какво е страдала, нито и за това каква е била самата операция. Увери ни, че ще говори по-нататък за цялата епопея, през която е преминала.

Това не е първата борба на Янакиева с болестите. Любимата на поколения българи говорителка споделя пред нас как ослепява с едното око.

"Направиха ми операция "изстудяване" и не виждам в момента с едното око. Добре се чувствам. С едното око чета, с другото гледам. Много е тъжно с едно око, вървиш, не знаеш как да хващаш предметите. Но не се оплаквам, преживяла съм какво ли не в този живот", казва Янакиева.

От три години легендарната Мария полага усилия да не загуби зрението си напълно след претърпяната втора операция на очите.

"Преди няколко години ми махнаха перде на едното око, а след това и на другото. Офталмологът каза, че дясното се нуждае и от по-специална хирургическа интервенция. Съгласих се, но след тази манипулация не виждам абсолютно нищо с това око, но и нищо не може да се направи. Ослепях си направо", сподели ветеранката. Затова Янакиева, която е пенсионерка от години, чете и гледа телевизия със специална лампа с лупа.

Децата на водещата са плътно зад нея и правят всичко, което могат, за да й помагат да се бори със здравословните си проблеми, като й изпращат лекарства от чужбина.

Преди година и половина Мария загуби своя съпруг Веско Цоневски, който бе част от прочутия мъжки хор "Гусла". Самата тя навремето била на косъм да стане певица и в бранша й предричали кариера на мецосопран, но животът й поднесъл други изненади, като започнала в БНТ.

Пожелаваме й да се възстанови напълно!

Четете още

Легендарна говорителка на БНТ реши проблема си с ТЕЛК

Легендарна говорителка на БНТ реши проблема си с ТЕЛК

Мария Янакиева на ТЕЛК

Мария Янакиева на ТЕЛК

Мария Янакиева изпадна в траур

Мария Янакиева изпадна в траур

Легендарната говорителка Мария Янакиева: Така и не се разбра от какво почина Анахид Тачева

Легендарната говорителка Мария Янакиева: Така и не се разбра от какво почина Анахид Тачева

Реклама
Реклама
Реклама