Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/19167751 www.bgdnes.bg

Дияна Василева от "Гласът на България": Записах саундтрака на"Борат 2", без да знам

Дори не подозирах, че в него ще играе Мария Бакалова, всичко стана за 4 часа 

Саундтракът към хитовата лента с Мария Бакалова "Борат 2" записва Дияна Василева от "Гласът на България", без да знае.

Реклама

Изпълнителката изуми жури и публика във финалния кастинг на тъмно в музикалното шоу с феноменално изпълнение на народната песен "Сватба права мали калкашане" и отиде в отбора на Иван Лечев.

"От екипа на човека, който отговаря за звуковата продукция - Ерхан Барън Коен, брат на актьора от "Борат" Саша Коен, се свързаха с мен. Казаха ми, че в интернет са разглеждали различни български изпълнители и харесали най-много мен. Бяха супервъзхитени и предложиха да запиша песен за 4 дни. Беше по време на пандемията от коронавирус. Запазих студио и записах песента за 4 часа, без да знам, че става дума за този филм и че в него играе българка. Такъв е договорът - конфиденциален. Едва преди премиерата на филма се свързаха отново с мен да ми кажат, че песента ще бъде саундтрак за "Борат 2" и че в него играе Мария Бакалова. Това бе голяма чест за мен", разказа пред "България Днес" Дияна, която от години пее в хор "Мистерия на българските гласове" и заедно с него записва песен и за "Властелинът на пръстените".

В "Гласът на България" Василева прави огромна изненада на своите родители. Дава им две покани да наблюдават прослушванията и им казва, че тя няма възможност да отиде, защото има ангажимент. Когато се появява на сцената и запява специфичните граовски извивки, двамата се разплакват и попиват с кърпички сълзите си в публиката.

"Дойдох, за да ги изненадам и да се чуе граовска песен. Да покажа на хората, че с фолклор може да се успее и че не трябва да се срамуваме от нашите корени", разказва още перничанката, която е щастливо омъжена и има двегодишен син Момчил.

"Със съпруга ми Борислав Гълъбов имаме музикално студио за обучение на малки деца на автентичен фолклор. Предстои проект с Печенката, който ще е смесица между фолклор и бийт бокс. Скоро издавам песен, свързана с планината, и паралелно подготвям такава за моето родно място", разкрива изпълнителката. Дияна е музикален учител в две детски градини, част е от формациите "Багри" и "Оратница", а от години е чест гост-изпълнител в ансамбъл "Тракия".

Синът й Момчил е закърмен с любовта към фолклора . Скоро семейството ще се увеличи с още един член. Дияна очаква втората си рожбичка. А когато се явява на кастинга в "Гласът на България", е в самото начало на своята бременност.

Новият епизод на музикалното предаване по изключение ще бъде в събота заради изборите в неделя.

Четете още

Дара изгони двойничката си от "Гласът на България", Мария Илиева спаси 16-годишния Давид

Дара изгони двойничката си от "Гласът на България", Мария Илиева спаси 16-годишния Давид

Николай Иванов от "Гласът на България": Бях 120 кг и се сринах, а сега съм на върха

Николай Иванов от "Гласът на България": Бях 120 кг и се сринах, а сега съм на върха

Гадже на вратар от "Лудогорец" омая журито в "Гласът на България" (Видео)

Гадже на вратар от "Лудогорец" омая журито в "Гласът на България" (Видео)

Мария Илиева открива бъдеща певица в цветарски магазин

Мария Илиева открива бъдеща певица в цветарски магазин

Реклама