Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1919489 www.bgdnes.bg

Описват хотела на Тепавичарови

Близките на избитото в Пловдив семейство Тепавичарови вече чакат съдия-изпълнител, който да опише заложените етажи на хотела им в Чепеларе.
"Поискахме да се откажем от наследство, защото не можем да си позволим да изплащаме ипотеката. Всеки момент чакаме решението на съда, както и искът ни да бъде уважен. След това ще пристигне съдия-изпълнител, който да опише ипотекираните първи и трети етаж на хотела", разказа пред "България Днес" Албена Царева, майка на застреляната Николина Тепавичарова.

"Много е тъжно, когато цял живот сме се трудили, спечелените пари сме влагали в строеж и ремонти и накрая идват да ни вземат всичко. Но по-важното бе те да бяха живи, пък ако искат да взимат цялата къща. Все някак щяхме да се оправим", допълни почернената майка.

Реклама

Близките на разстреляното семейство единодушно решили, че няма как да успеят да погасяват огромния кредит от 200 бона. Само лихвите за него са 24 408 лева на година, а Тепавичарови за последно ги платили през октомври 2012-а. Главницата така и не успявали да покриват.

Родата от страната на Николина наскоро се събрала с тази на Георги Тепавичаров в Нареченски бани. Именно там бяха погребани двамата съпрузи и невръстните им синове Илия и Ангел. Поводът бил 40-ия ден от предполагаемата дата на смъртта им. Обстановката била изключително тягостна, но за разлика от погребението този път роднините на Николина не кълнели Георги заради греха му. Отново ще се съберат в края на тази седмица, когато се навършват три месеца от четворното убийство.
След трагедията членовете на двете фамилии се вглъбили в себе си и рядко контактували с други хора. Казват, че никой не им е помагал и че "всеки си гледа своето".

Всички близки са били разпитани от разследващите. Оказало се, че никой не е имал и понятие, че военният Георги може да постъпи по такъв начин. Не знаели и за размера на взетия банков кредит - предполагали, че е далеч по-малък и че Тепавичарови без проблем се справят с погасяването. Никой не бил чул и семейството да е заплашвано.
Наблюдаващият разследването прокурор от Военноокръжната прокуратура в Пловдив полковник Максим Караджов категорично заяви, че в "нито един момент не сме се съмнявали кой е извършителят", въпреки че в началото на разследването шефът на пловдивското военно обвинение полк. Емил Ангелов допусна възможността и външен човек да е извършителят.

"Сега само търсим отговор на въпроса защо го е направил, добави прокурор Максим Караджов.
Именно затова бе назначена послесмъртна психиатрична експертиза, която вече е готова и е връчена на полковник Караджов. От заключението на тримата лекари ще се изяснява дали Георги Тепавичаров е имал психически отклонения и склонност към агресия. От разпитите на близки, приятели и съседи обаче става ясно, че военният не е имал психически проблеми, но е бил интровертен тип, който рядко споделял за проблемите си. Нито един от колегите на Георги Тепавичаров от авиобазата в Граф Игнатиево не е споменал да е забелязал Георги да е изпадал в тежки депресивни състояния.

Разследването свършва през май и вече е почти сигурно, че няма да бъде удължавано. Отпаднала е и възможността тялото на Георги Тепавичаров да бъде ексхумирано.


Албена Царева ги вижда последна

Албена Царева, майката на Николина, е тази, която за последно е видяла четиримата Тепавичарови живи. На 17 януари, четвъртък, пристигнала в Пловдив, за да им гостува. Пренощувала при тях. По нищо не си личало да са угрижени. Георги бил съвсем спокоен, дори весел. В петък си тръгнала за Чепеларе към 13.30 часа. Разбрали се с дъщеря си да се чуят, щом пристигне. Към 18 часа звъннала на Николина, но тя не вдигнала телефона, което й се видяло странно, но решила, че ще й върне обаждането. Привечер пак я потърсила, но безрезултатно. Звъняла непрестанно и през уикенда. Притеснена, се чула с брата на Георги Ц Костадин, и в понеделник именно той намерил телата, след като пристигнал в Пловдив, за да провери какво се случва.


Избити с изстрел зад ухото

Психиатричната експертиза е четвъртата, която бе назначена от разследващите. Преди нея бяха изготвени съдебномедицинска, химическа и балистична. Съдейки по резултатите от експертизите, специалистите са категорични, че именно Георги Тепавичаров е физическият извършител на тройното убийство, последвано от самоубийството му. Трите убийства, последвани от самоубийство, са извършени по напълно идентичен начин - изстрел от упор зад ухото.

 

Реклама
Реклама
Реклама