Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18944044 www.bgdnes.bg

ЦСКА-София би "Берое" със съмнителна дузпа

ЦСКА-София записа втора поредна победа в шампионата, този път 1:0 над "Берое". Мачът в Благоевград започна със закъснение заради проблем с ВАР системата. В крайна сметка именно две решения на видеоарбитража в лицето на Волен Чинков решиха двубоя. В последната минута на първата част първо доста съмнително не бе отсъдена засада на футболист от "червените", а след това след дълго преразглеждане главният съдия Димитър Димитров посочи дузпа за също спорно препъване на Марселино Кареасо. Годуин Коялипу бе точен от бялата точка.

Старши треньорът на "Берое" Хосе Луис Ачиари коментира поражението.

"Беше един мач с много ситуации. Стояхме много добре и през двете полувремена. Знаем, че като сме без Леандро Годой и Франсиско Сагардия трябваше да се представим малко по-добре в атака. Липсваше ни ефективност и не успяхме да вкараме гол. Имахме добри ситуации. През първото полувреме ЦСКА владееше топката, но му липсваше завършващия пас. Ние трябваше да се много концентриране срещу този добър отбор, който има и добър треньор", заяви Ачиари.

Реклама

"В края на първото полувреме стана тази ситуация, в която ВАР каза на съдията да изчака. Имали сме опит с ВАР. Съдията е на 4 метра от ситуацията, вижда я, обаче му се обаждат от ВАР. Съдията направи добър мач, нямаше той вина, но го повикаха от ВАР и той промени решението си", недоумяваше наставникът на "Берое". 

Треньорът на ЦСКА-София Александър Томаш заяви, че победата над "Берое" е дошла благодарение на "червените" фенове, които изпълниха трибуните на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

"Казах го преди мача, че ни чака труден мач срещу съперник, който видяхте как игра. Много важна победа за нас от гледна точка на самочувствие. За нас са важни резултатът и точките. Забавянето на мача се отрази от физическа и психическа гледна точка. Една седмица е студено, а тук е 25 градуса - лято. Но не трябва да търсим оправдание. Имаме грешки, но всеки греши. Мога да поздравя момчетата. Победата е благодарение на тази публика", каза Томаш.

Четете още

Уникален куриоз! Мачът на ЦСКА-София не започва, феновете пречели на ВАР

Уникален куриоз! Мачът на ЦСКА-София не започва, феновете пречели на ВАР

Треньорът на "Левски" отписа ЦСКА-София от борбата за титлата

Треньорът на "Левски" отписа ЦСКА-София от борбата за титлата

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама