Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1919525 www.bgdnes.bg

Автородео след блъсната пешеходка

Очевидци преследват джигитка от Перник

Зрелищен екшън се е разиграл из софийските улици в нощта срещу неделя след инцидент с блъсната пешеходка.
Малко преди 1 ч. шофьорка на ДФолксваген ПолоУ с пернишка регистрация е ударила 53-годишна жена на бул. "Христо Ботев" край Лъвов мост. Вместо да спре, джигитката дала пълна газ и отпрашила в посока бул. "Сливница".
В района на произшествието се оказали няколко очевидци. Двама от тях, които забелязали нарушителката, тръгнали да я преследват с мощния си джип. Гонката продължила близо 5 минути, като автородеото завършило на улиците "Пиротска" и "Инж. Иван Иванов". Там преследвачите успели да настигнат бегълката, дошла и полиция.
В този момент разярената шофьорка слязла от колата и се нахвърлила върху полицаите. По техен адрес изпратила куп псувни, опитала и да им удари няколко крошета. Униформените успели да я оковат с белезници и я закарали в Трето РПУ.
Блъснатата пешеходка извадила късмет, тъй като по това време покрай Лъвов мост минала линейка. Автомобилът на Спешна помощ спрял и натоварил пострадалата. След като й била оказана първа помощ, жената била откарана за операция в "Пирогов".
От полицията потвърдиха за инцидента пред "България Днес", като уточниха, че по техни данни зад волана е бил 28-годишен перничанин. Тестът с дрегер отчел 1,3 промила алкохол в кръвта му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама