Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/19199717 www.bgdnes.bg

Легендарният щангист Янко Русев: Убиват трудолюбието на българина с ниски заплати

"Винаги гласувам, така и сега, макар да ходя на риболов край Варна. Ред сафрид, ред избори", смее се олимпийският ни шампион и герой от вдигането на тежести Янко Русев. Желанието му за изразяване на вота споделят и голям процент от другите ни спортисти.

"Отивам до урната с надеждата за по-добър живот и по-високи заплати - коментира Русев. - Да, минималната заплата я вдигат, с това и възнагражденията на работещите като цяло, но никой не отчита инфлацията. А именно тя "изяжда" увеличенията и дори ги изпреварва. Не губя вяра, че има хора, които искат и могат да се справят с този проблем. Не че само това е проблемът в България, има много други, но то в коя страна ли ги няма. Българинът е трудолюбив, но когато му плащат малко, а той вижда, че върши работа за много повече пари, които не идват при него - това убива и трудолюбие, и желание да прави нещо изобщо. Вярвам, че в България има политици, които искат и могат да се справят с тази ситуация заради нашето бъдеще, заради това децата и внуците ни, да останат тук, да се реализират и да получават адекватното възнаграждение за труда си".

Реклама

Друга легенда, но в борбата - Александър Томов, признава, че този път не е могъл да упражни правото си на глас. "За съжаление, този път не можах да гласувам, защото съм на къщата си край морето, а регистрацията ми е още в София. Но иначе винаги съм гласувал. Нищо че вече изборите станаха толкова начесто, не може да омръзне на човек да казва какво иска и как вижда бъдещето си", казва славният ни шампион.

Легендарният полузащитник на "Левски" Стефан Павлов заради изборите е отложил отиването в родния Годеч. "Как няма да гласувам? То не може кой откъдето дойде, и да управлява. Искам и в управлението на страната, и във футбола да има силна ръка, която да ръководи. Само така ще се върви напред, ще имаме успехи и радости.

Нас едно време така ни ръководеха, треньорът каквото каже, и това правиш, при това го правиш възможно най-добре и се стараеш да става все по-добре ден след ден. Иначе изпадаш от лодката, примери колкото щеш. И като те ръководят хората, които си разбират от работата и тя върви, и ти печелиш и пари, и имаш удовлетворение, и уважението на хората. А когато гледаш един разграден двор, това не е приятно", казва Фифи Перото, както го познават феновете на футбола и "Левски".

Четете още

Камелия гласува с малкия Баян

Камелия гласува с малкия Баян

Наско от БТР гласува в Сърбия

Наско от БТР гласува в Сърбия

Асен Блатечки реши отново да гласува, след като не подкрепяше никого години наред

Асен Блатечки реши отново да гласува, след като не подкрепяше никого години наред

Лили Иванова пусна бюлетина с черни ръкавици

Лили Иванова пусна бюлетина с черни ръкавици

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама