Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1920909 www.bgdnes.bg

Михаил Миков: СДОТО е пряко подчинена на министъра на вътрешните работи

Бившият вътрешен министър Михаил Миков съобщи, че още през 2008 г. е въведен изричен текст за пряко подчиняване на СДОТО на министъра на вътрешните работи. С това той пряко обвини Цветан Цветанов, че носи отговорност за незаконните подслушвания на МВР.
Става въпрос за поредица от нарушения - унищожаване на информация, прикриване използването на СРС-та и устно поставяне задачи. Прикриването на тази престъпна дейност е свързана с унищожаване на информацията, каза Михаил Миков.

"Партизацията на министерството на вътрешните работи няма ли да бъде използвана в предстоящите избори?". Този въпрос зададе Миков и предположи, че МВР е свързано с изборния процес. В подкрепа на своите думи той даде пример с назначението за шеф на Областното управление на МВР във Видин сина на старейшина на ГЕРБ, който участва в събрания на политическата партия. "Ръководството на МВР е една империя на злото, която трябва да бъде разбита. Ако не се вземат спешни мерки, никой няма да убеди гражданите, че ще се проведат честни избори", допълни Михаил Миков.

Бившият вътрешен министър изрази също съмнение, че парламентарната комисия за контрол на СРС-та не е изпълнявала тази своя функция, защото не е била информирана и е заблуждавана за технологичните способности на СДОТО. Препоръча да бъдат прегледани протоколите на тази комисия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама