Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1929484 www.bgdnes.bg

Нова война в София - Гръмнаха наркодилъра Ицо Дебелия

В София започва нова нарковойна, предупреждават полицаи.
"След като големите играчи като Таки и Брендо изчезнаха, а Баретата в е болница, някои хора имат амбиции да овладеят целия пазар" - казват ченгетата.

Като част от преразпределението се сочи и стрелбата по наркодилъра Христо Донков-Дебелия, който се размина на косъм от смъртта. Мъжът бе прострелян в сряда вечерта от неизвестен бандит. По 32-годишния мъж били изпратени три куршума пред блок 503 на столичния квартал "Овча купел". Уцелили го само два, които го одраскали.

Реклама

Стрелецът издебнал мишената си в тъмнината на гърба на магазин "Фантастико". Според разследващите килърът не е бил сам, но все още не е ясно дали са се познавали с Дебелия. Основната версия на ченгетата за стрелбата е преразпределение на наркопазара у нас. От МВР допълниха, че 32-годишният Донков се води като "оперативно интересен за разпространение на дрога" в полицейските регистри. Хора от ъндърграунда не изключват атаката срещу Дебелия да отприщи нова нарковойна на територията на столицата.

32-годишният наркодилър е извадил щур късмет, тъй като вторият от трите изстреляни срещу него куршума го е одраскал по корема, но не е проникнал във вътрешностите му, което щяло да бъде фатално, обясняват лекари.

"Христо Донков е хоспитализиран, като състоянието му се следи внимателно. Той има входно-изходна рана на дясната ръка в областта на лакътя, а вторият куршум го е наранил в областта на корема", съобщават от "Пирогов".

"Ицо Дебелия не го познавам, но сигурно са го набедили за дилър", заяви пред "България Днес" соченият за наркобос Христо Байков.

"Аз самият не се занимавам с дрога. Нямам организирана престъпна група. Не знам как ме изкараха наркобос. Вместо да пишете за мен, пишете за шефа на ГДБОП Станимир Флоров", обясни Байков пред вратите на Темида. (За Флоров четете на стр. 10-11.)
Вчера делото срещу Христо Байков и аверите му за грабеж и побой бе отложено. Те са обвинени за мелето над Илиян Кралев през септември 2009 г. Процесът се точи вече година и още не е започнал, а заседанията постоянно се отлагат. През март делото отново не можа да започне заради болен съдебен заседател, а вчера го спъна здравето на Сусанин, който се натровил с гъби. Освен че е треньор по борба, интересна част от автобиографията на мъжа е, че е личен шофьор на дупнишката мадона Сашка Васева. Той я карал по участия, като често не и взимал и лев за услугата.

"Не знаех за натравянето. Ще му звънна веднага и ще отида да го посетя в болницата", възкликна пред "България Днес" Васева, щом научи новината за своя приятел.
Сусанин бил приет в сряда във вътрешното отделение на клиниката в града на Братя Галеви "Св. Иван Рилски".

На вчерашното заседание съдия Николай Младенов не успя да разчете удостоверението, издадено от шефа на лечебното заведение д-р Любомир Таушански. От почерка на медика магистратът разбра единствено думата "интоксикация". Това далеч не беше цялата изписана диагноза, не можа да се разчете и отделението, в което е настанен. Затова съдът изиска цялата документация за престоя му там. Сусанин ще бъде призован от дома си в Дупница за следващото заседание на 20 май.
През м.г. Сусанин отново попадна в болница, след като бе пребит от двама мъже близо до къщата на Братя Галеви в дупнишкото село Ресилово. Побоят бил заради жена.

Реклама
Реклама
Реклама