Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1929597 www.bgdnes.bg

Сливенският обирджия в пандиза до 2026 г.

Стефанов плаща 160 бона на простреляния охранител в банката

На 15 години затвор при първоначално строг режим бе осъден Стефан Стефанов за опита за убийство на охранителя Станчо Станев. Мъжът, който през март 2011 г. се опита да направи въоръжен грабеж в банка в Сливен, трябва да плати на гарда обезщетение от 160 бона, постанови Окръжният съд в града. От присъдата става ясно, че Стефанов, който бе задържан веднага след като освободи заложниците, ще остане зад решетките до 2026 година, ако не се труди или не бъде освободен предсрочно. Решението подлежи на обжалване пред Бургаския апелативен съд в 15-дневен срок.
Ищецът Станчо Станев заяви, че не е доволен от присъдата. За него не е важно материалното обезщетение, а присъдата. По думите му той ще бъде удовлетворен, ако съдът наложи 20 години лишаване от свобода на Стефан Стефанов, и добави, че най-вероятно ще обжалва наложеното наказание.
На 23 март 2011 г. Стефан Стефанов нахлу в банков клон, простреля охранителя Станчо Станев и взе шестима служители в банката за заложници. Похитителят не поиска откуп. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.
Стефанов беше осъден на 16 г. и 8 месеца затвор от бургаските магистрати. На 19 ноември 2012 година Върховният касационен съд върна делото в Бургаския апелативен съд с мотива, че са допуснати процесуални пропуски. От своя страна Апелативният съд в Бургас го препрати отново в Сливенската прокуратура. Оттам срещу Стефанов бяха повдигнати девет обвинения.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама