Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1930467 www.bgdnes.bg

6 Цецомобила кръстосвали България

Според първоначалните данни от разследването незаконно са подслушвани над 150 човека. Абсолютно всички посдслушвани и шпионирани са част от политическия, стопанския и магистратския елит на България. За което и да е известно име от политиката и бизнеса да се сетите, няма да сбъркате, ако предположите, че от есента на 2009-а насам е бил обект на подслушване.

Аферата с подслушванията пламна преди 2 седмици, когато лидерът на БСП Сергей Станишев сезира главния прокурор Сотир Цацаров и медиите за получен в пощенската му кутия сигнал за поголовно подслушване.

Реклама

Схемата на подслушването, обявена от Станишев, действа по следния начин - МВР шефът Цветан Цветанов дава устни нареждания на подбрани хора от СДОТО за подслушване на конкретен човек. От своя страна ръководителят на звеното пуска задачата на екип, който установява кетката на мобилния оператор, към която е свързан съответния телефон. След това екипът установява контрол върху телефона.

За да не иска разрешението на съдия и за да се избегне намесата на прокурор, са използвани автомобили, оборудвани с техника за подслушване - сив ван "Крайслер Вояджър", натъпкан със специална техника.

Има съмнения, че колите, които вече са наричани Цацомобили са пет или шест, като три от возилата са скрити във Варна, Пловдив и Бургас.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама