Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1930815 www.bgdnes.bg

Убиха единия терорист в Бостън, другият бяга

Единият от предполагаемите атентатори от Бостън е мъртъв, а другият е все още на свобода.

От снощи в района на столицата на щата Мазачузетс върви мащабна полицейска акция срещу двама заподозрени, вероятни извършители на бомбените удари по време на маратона в понеделник. Операцията започна, след като полицай от охраната на Масачузетския технологичен институт (МИТ) бе смъртоносно прострелян в района на университетския кампус.


При престрелката единият терорист бе ранен, а по-късно почина от раните си в болницата. Според полицейски комисари, цитирани от Ройтерс, тежко ранен е още един служител на реда, а в патакламата са избухнали и няколко взрива. Предполага се, че другият атентатор има у себе си експлозиви, най-вероятно ръчни гранати.

Реклама

От няколко часа силите за сигурност дирят втория бандит - "мъжът с бялата шапка" от кадрите, разпространени в четвъртък от ФБР. Ченгетата буквално претърсват къща по къща в Кеймбридж и Уотъртаун, предградия на Бостън и центрове на престижни учебни заведения. "Вярваме, че сме по дирите на терорист, дошъл да убива хора", обяви ръководството на полицията.


Заради извънредното положение МИТ спря всички учебни занятия на територията на университетското градче. Жителите са предупредени да не отварят врата на непознати и да не излизат навън.

При взривовете на две самоделни бомби в понеделник на финала на Бостънския маратон бяха убити 3 души, а над 150 са ранени. Властите все още не знаят мотивите на извършителите, а версиите варират от ислямистки терорист до местни, крайнодесни екстремисти.


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама