Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1932986 www.bgdnes.bg

Пълен абсурд! Отлагат 23 пъти дело срещу баща, изнасилил и убил сина си

Дело срещу мъж, изнасилил и убил сина си, се отлага вече 23 пъти за по-малко от три години. За поредния случай, показващ безсилието на родната Темида, в ефира на Нова тв разказаха майката и най-добрият приятел на жертвата.

Бруталното престъпление е извършено в края на май 2009 г. в дома на майката - Маргарет Станчева, във Велико Търново. Тя оставя големия си син Деян да спи и отвежда по-малкото си момченце на детска градина. След това отива на работа.

Реклама

По обяд от полицията ѝ се обаждат, за да ѝ съобщят, че 17-годишният Деян е бил наръган с нож.

Когато се връща у дома, жената вижда няколко локви кръв по пода в стаята на сина ѝ. Разследващите ѝ разказват, че той бил намушкан с нож в корема, а преди това бил изнасилен. Почти изпаднал в безсъзнание, успял да каже на униформените, че извършителят е баща му - Стефан Фердинандов. Предишната нощ той останал да преспи в къщата на бившата си съпруга Маргарет с нейно разрешение.

През живота си Стефан е излежал няколко присъди за изнасилване на жени. Сега той сам защитава себе си в хода на процеса за убийството на сина му. И така делото стига до рекордните 23 отлагания.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама