Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1982818 www.bgdnes.bg

Длъжник взе заложници

Длъжник на кредитна институция взе служителите на цял офис за заложници и ги заплаши с пистолет.
Мъжът бил взел заем, но в последно време не успявал да погасява вноските си и кредитните инспектори го заплашвали със съдия-изпълнител. Вчера около 10 часа сутринта 62-годишния Любомир влязъл в офиса на компанията и извадил пистолет. Наредил на хората вътре да не мърдат, като ги заплашил, че в противен случай ще ги гръмне. Свидетели на случващото се обаче подали сигнали на телефон 112 и в полицията и за минути на мястото пристигнали шест патрулки. Ченгетата отцепили района и дори повикали подкрепления. В този момент служител на кредитната институция издебнал Любомир и докато мъжът размахвал пистолета, успял да се хвърли отгоре му и след кратко боричкане да го обезвреди. Тогава нахлули полицаите, които щракнали белезниците на похитителя.
Близо час Любомир бе държан с белезници в един от патрулните автомобили, паркирани на булевард "Цар Шишман", където се намира офисът на кредитното бюро. На мястото се събраха доста хора, които с интерес наблюдаваха случващото се. Похитителят по-късно бе закаран в районното управление, където часове наред бе разпитван. При огледа на пистолета му се оказало, че той е газов и не е преработен в боен. Пълнител нямало, но в цевта имало зареден сигнален патрон. Показания дадоха и задържаните като заложници служители.
Любомир бе задържан за 24 часа, като вероятно арестът му ще продължи поне 72 часа. Мъжът няма криминални регистрации. Все още не е ясно дали е бил освидетелстван за психически отклонения, но според криминалисти по-скоро е бил подтикнат към извършване на престъплението заради невъзможността да си плаща задълженията по кредита.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама