Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2010648 www.bgdnes.bg

Вежди Рашидов: Получих висока захар, диабет от това министерство

„Аз ще благодаря на всеки министър, който може да ми покаже какво е направил той, ако то е видно", каза бившият министър на културата Вежди Рашидов за Нова телевизия.
Той е събрал в книжка с информация за всички обекти, които е направил по време на управлението си.

Рашидов похвали бившия министър-председател Бойко Борисов за съвместната им работа.

„Борисов е страшно диалогичен човек. Аз съм работил прекрасно с Бойко и днес, ако имам този тефтер със всеки създаден обект, това е благодарение, че той може да не разбира от изкуство, но съм имал доверието и подкрепата му. Такъв министър-председател не знам дали е имало досега. Аз работих прекрасно с този човек и не искам да му подаря заглавие „Вежди напуска ГЕРБ", обясни Рашидов.

Реклама

„Аз получих висока захар, диабет от това министерство. Това стана в началото, когато ми хора от киното ми искаха оставката", заяви той и допълни, че в момента се намира в прединсулиново лечение.

„Не приемам колективната омраза. В изкуството няма ние. Онова, на което ме научи изкуството е, че там има персонално „аз". Пикасо не е целият френски народ и всички френски художници. Така в политиката, докато не се научи да носим своята отговорност и да казваме „аз", България няма да има реална политика", смята той.

„Аз бях приятел на Сашо Дончев, но не съм му спирал аз посредничеството с газта. Най-малко културата може да го прави. Но явно съм по-удобен за лашкане, защото останалите явно имат от какво да се притесняват. Министърът на културата винаги е накрая. Може всичко. Съгласен съм да съм изкупителна жертва", категоричен е Рашидов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама