Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2011292 www.bgdnes.bg

Дъжд и гръмотевици в последния почивен ден

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт, но преди обяд ще се задържи предимно слънчево. Около обяд от северозапад облачността ще се увеличи и на места в Западна България ще превали краткотраен дъжд.

До вечерта превалявания ще има и в Централна и Североизточна България. В отделни райони дъждът ще е интензивен и придружен с гръмотевици. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус.

Реклама

В източната половина от страната ще духа умерен, а в Югоизточна България и силен юг-югозападен вятър; в следобедните часове вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София 24°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който през нощта ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури от 22-23° по носовете до 28-29° в заливите. Температурата на морската вода е 14°-15° по най-северното крайбрежие и около 20° в останалата част. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа силен до бурен югозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността също временно ще се увеличи и ще превали дъжд, по най-високите върхове - сняг. Ще прегърми. Максимална температура на 1200 метра около 15°, на 2000 метра около 8°.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама