Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2029142 www.bgdnes.bg

Малкия Маргин си идва до месец

Николай Маринов - Малкия Маргин вече е чист пред закона и всеки момент се очаква да се върне в България. Най-вероятно той ще се появи до края на месеца, казват близки до фамилията. Наскоро прокуратурата е свалила обвинението срещу него и брат му, че са поръчали убийството на радиоводещия Боби Цанков. Малкия Маргин не фигурира и в списъка на издирваните от Интерпол.
Доскоро той беше издирван в цял свят с червена бюлетина както Братя Галеви и Христофорос Аманатидис-Таки.
Николай Маринов изчезна през януари 2010 г. след убийството на Боби Цанков в центъра на София. Оттогава е в неизвестност. Брат му Красимир Маринов - Големия Маргин бе арестуван за пореден път заради покушението. Прокуратурата повдигна обвинения на двамата, че са подбудили неизвестно лице да убие Цанков.

3 години по-късно няма напредък по разследването на този случай. Държавното обвинение не е открило и доказателства за вината на братя Маргини.
"Наказателното производство спрямо Николай и Красимир Маринови е прекратено", заявиха от Софийската градска прокуратура.
"Този развой е логичен. Минаха повече от 3 години. Още в началото, когато ги обявиха за подбудители, беше ясно, че не е вярно. Нямам представа къде е Николай Маринов и дали ще се връща в България. Може и въобще да не е напускал страната" казва адвокатът му Людмил Рангелов. Справка в съда сочи, че през февруари тази година е постъпила жалба от братята Маргини за прекратяването на наказателното производство от прокуратурата спрямо тях. Прокурор Арнаудова от СГП не е запозната с документа.
Така след всички арести, обвинения и съдебни дела от последните години Малкия Маргин вече е чист пред закона. След бягството му през 2010-а той бе оправдан и на последна инстанция за подготовка на 3 убийства и на практика няма пречка да се върне в България.
Срещу брат му Красимир Маринов - Големия Маргин остава едно работно обвинение като ръководител на група за разпространение на наркотици.

Чист като сълза


На 5 януари 2010 г. сутринта радиоводещият Боби Цанков е убит на бул. "Стамболийски" в София. Два месеца преди това се оплаква в ГДБОП, че приближеният на Маргините Стефан Бонев-Сако го е заплашвал да не говори за босовете на организираната престъпност. От прокуратурата същия ден съобщават, че Боби Цанков редовно е посещавал Съдебната палата, за да разказва за наркопазара в София.
Радиоводещият щял да води и свидетел по делото срещу Маргините за подготовка на убийствата на контрабандиста Иван Тодоров-Доктора, ген. Любен Гоцев и бизнесмена Никола Дамянов. В деня на убийството на Цанков прокуратурата разпорежда да се арестуват братя Маргини.
Големият е задържан в дома си в Бояна, а Малкия не е открит. Пуснат е за местно издирване, след това за национално, но без успех. Брат му Красимир е пуснат от ареста след 3 дни с повдигнато обвинение за подбудителство към убийство, което остава недоказано и вече е прекратено.
През 2012 г. Николай Маринов - Малкия Маргин е пуснат за издирване в Интерпол, което не води до никакъв резултат.
Докато го търсят за убийството на Боби Цанков, ВКС окончателно оправдава Малкия Маргин по делото за подготовка на 3 убийства, което се точи 7 години.
Падат и запорите на комисията "Кушлев" върху банковите сметки на Маринов и семейството му, както и на дяловете на фирмите им и имуществото.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама