Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2029164 www.bgdnes.bg

Убили Петя с лопата

Бременната Петя Тодорова е била жива часове наред, след като е захвърлена в шахта, научи "България Днес". 20-годишното момиче бе пребито на 4 март привечер и над 8 часа се е мъчило и борело за живота си, докато накрая издъхнала към 2,30 ч. през нощта, потвърдила аутопсията.
Преди това бременната девойка била измъчвана от гаджето си Емил Азов

, от когото било детето, и приятеля му Михаил Миков. Двамата били афектирани, след като разбрали, че тя носи бебе, и решили да я изтезават, за да пометне. Те първо се снабдили с лопата, с която я ударили по главата и момичето изпаднало в несвяст. После гаврата продължила, като извергите я изнасилили, скачали по корема й, а накрая захвърлили голото тяло в двуметрова шахта срещу вододайната зона на кв. "Люлин" в края на Западен парк.

Гаврите с бременното момиче не спрели дотук. Оказало се, че убийците са й направили профил в сайт за компаньонки. В първите дни, когато се разбрало, че Петя е мъртва, телефонът й звънял всяка вечер. Загорели за ласки мъже се обаждали, но страстите им бързо охладнявали, щом попаднели на бащата. Той им обяснявал, че дъщеря му вече я няма, и се интересувал откъде имат номера.
Родителите не издържали и казали на ченгетата. Те проверили компютъра на Емил и казали, че регистрацията е направена от него. Петя не била посещавала този сайт.
Ден преди да изчезне, тя признала пред близките си, че чака бебе. Те не били във възторг, защото Емил им направил лошо впечатление при запознанството. Когато отишъл в дома им в столичния кв. "Обеля", през цялото време се държал неуместно, като целувал и натискал Петя пред родителите й. "Той не е за теб", казал бащата. "Е, тате, стига де", отвърнала му Петя. Тя обяснила, че обича Емил и че иска да са заедно.

Реклама

 Убийците си признаха какво са сторили пред разследващите. Първо Михаил се разприказвал, а след като разбрали, че няма мърдане, двамата с Емил участваха в следствен експеримент и показаха на полицаите местопрестъплението.
Трупът на Петя бил намерен благодарение на куче. Четириногото било изведено на разходка в парка от стопанина си, но взело да души около шахтата, където е намерен трупът. Свидетел е видял двете момчета с лопата, а друг очевидец ги е срещнал, докато изхвърляли дрехите на жертвата си в трафопост.
Именно по дрехите девойката била разпозната. Родителите й потвърдили в полицията с какво е била облечена във фаталния ден. Заради бруталната гледка полицаите не са им дали да разпознаят тялото. Бащата на Петя – Симеон, все пак е събрал сили и отворил чувала.
"Дъщеря ми беше обезобразена. Разбрах защо не искаха да я видим", разказва през сълзи почерненият родител.

Близките погребаха девойката 17 дни след смъртта й. Те трябваше да изчакат прокуратурата да освободи тялото, след като се вземе нужният материал за експертизи. В изследването на биологичните следи ще се включи и Франция. Там ще се съпоставя ДНК, иззета от под ноктите на момичето, и косми, намерени по тялото и по дрехите й.
Родителите на Петя останали шокирани от отношението на съдебните медици. Те им поискали 100 лв., за да изкъпят и облекат момичето. В замяна не дали никакъв документ, с помощта на който близките можели да получат помощ като социално слаби.
"С какво детето ми заслужи това?", задавя се от сълзи Симеон. Той иска да отмъсти на убийците на дъщеря му. "Ще изчакам да видя какво ще реши съдът. После ще им покажа справедливостта, както я разбирам аз", заканва се бащата.
Той се опасява, че Емил може да е пуснат тихомълком от ареста, и затова обикаля около блока му в "Люлин". Родителите на младежа работели в чужбина и разполагали с пари. Ето защо Симеон се страхува да не пробват да подкупват магистрати.


Баща й: Искам си детенцето!

"Не искам пари! Искам си детенцето! Погубиха ми най-милото“, проплака бащата на Петя - Симеон.

 Наскоро дъщеря му му се явила на сън. Той й предложил да изпушат двамата една цигара, както правели приживе. Петя отказала, защото баща й разполагал само с две цигари и не искала да го ощетява.
Симеон е категоричен, че дъщеря му не е имала безразборни сексуални контакти, както се чу в началото. Емил бил първият й мъж. "Петя беше затворено момиче, не се прибираше след 21 часа", спомня си баща й. Почернените родители чакат са видят кога ще почне делото срещу двамата убийци.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама