Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2029933 www.bgdnes.bg

Операция "Калинка" за зам.-министрите

Истински кастинг за зам.-министри тече в различните ведомства. БСП изпълнява обещанието си да не допуска калинки във властта и затова се проверяват дипломите на номинираните, под лупа се следят и данните от CV-тата им. Политическите кабинети ще бъдат готови до 10 юни. Твърди се, че в централата на „Позитано" 20 няма интриги около втория ешелон на властта.


Продължават преговорите между контактните групи на БСП и ДПС, съобщава "Преса". В червената влизат Сергей Станишев, заместниците му Евгений Узунов и Димитър Дъбов, както и Катя Николова и Бойко Великов. В тази на движението са Лютви Местан, Христо Бисеров, Рушен Риза, Алиосман Имамов и Мустафа Карадайъ.

Реклама

Очаквало се на Изпълнително бюро да бъдат утвърдени няколко имена, за които вече било постигнато съгласие. Днес обаче червеното ръководство няма да се събере на „Позитано" 20. Причината е, че Станишев заминава за Брюксел, където на неформална среща на лидерите ще бъде обсъден статутът на европейските партии.

Лидерът на столичните социалисти Анна Янева най-вероятно отново ще се завърне в икономическото ведомство като зам.-министър. Депутатът от ДПС Рамадан Аталай има шансове да оглави парламентарната комисия по енергетика.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама