Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2029959 www.bgdnes.bg

Две българки се удавиха във Франция

Две българки се удавиха във Франция. Жените, на 20 и 34 години, били извадени от река Еро в едноименния южен френски департамент, но така и не дошли в съзнание.

Трагедията е станала вчера, докато три българки и един мъж празнували рождения ден на по-възрастната от жертвите, съобщава на своя сайт местният вестник "Миди либр".

Реклама

По първоначална информация две от жените се подхлъзнали и паднали в ледено студените по това време на годината води на река Еро, близо до известния Дяволски мост. Едната от българките не можела да плува. Мъжът се хвърлил в реката, в която освен това има опасни течения, но не успял да спаси двете жени. След това той и третата българка подали сигнал в пожарната.

Спасителните екипи дълго време опитвали да съживят жените, които нямали пулс и не дишали, но не успели. Двете българки били обявени за мъртви в 20 ч. (21 ч. българско време) вчера. Прокуратурата в южния френски град Монпелие е разпоредила да бъде направена аутопсия. По презумпция приоритетна е хипотезата за инцидент.

Реклама
Реклама