Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2071491 www.bgdnes.bg

Скъсан кабел прецакал тока на sms-а за „синя” и „зелена” зона в столицата

Пробиване и засягане на електропроводен кабел при забиването на обезопасителни тротоарни колчета е причината за временното спиране на услугата за заплащане чрез „sms" в зоните „синя" и „зелена" в София. Това съобщиха от пресцентъра на електроразпределително дружество ЧЕЗ.

От електроразпределното дружество категорично отричат причината за аварията да е повреда в подстанция на „ЧЕЗ България". Причината за аварията, която предизвика проблем с работата на сървърите, е несъгласувани изкопни работи на фирма, наета от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) към Столична община.

Реклама

Представители на фирмата пробили електропроводен кабел на улица „Сердика 15". „ЧЕЗ се обръща към всички фирми, които изпълняват изкопни действия и ги призовава да спазват изискванията за съгласувани действия, тъй като когато има несъгласувани действия се случват аварии, които причиняват неудобства", заявиха още от пресцентъра на енергийното дружество.

"Ще бъдем безкомпромисни в такива случаи и ще се възползваме от всички възможности, които ни дава законът, за да защитим клиентите и акционерите си", заяви в пресъобщение Стефан Апостолов, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама