Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2071501 www.bgdnes.bg

И чалгадивата Преслава летяла с Авиоотряд 28

Пикантни подробности изскачат от днешното заседание на анкетната комисия в НС, която проверява използването на правителствения Авиоотряд 28. Освен екзотични дестинации, се разбра, че и чалга звезди са ползвали услугите на правителствените авиони. Една от тях била и Преслава.


В началото на заседанието бе съобщено, че комисията на Венцислав Лаков е изпратила 21 писма до различни институции за полетите на предишния кабинет. Отговори са получени от МФ, главния секретар на НС, МЗХ, както и от Авиоотряд 28. Информацията, която е получена и от НСО, трябвало да се разгледа на секретно заседание.

Реклама

Ще се прави пълен опис на всички лица, ползвали правителствените самолети, защото имало екзотични полети до Седемте Рилски езера или ловни стопанства, но не били посочени имената на пътниците. Имаме информация, че и Преслава е летяла, посочи Лаков. Не се знае на какво основание певицата е ползвала услугите на Авиоотряд 28 и за къде е пътувала. Не е ясно и с кого също е пътувала.

Ето защо комисията иска изслушване на досегашния шеф на Авиоотряд 28, както и на настоящия. Венцислав Лаков иска в комисията да бъдат изслушани и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонова, както и шефът на НСО генерал Тодор Коджейков. Ще бъде поканен и Илия Манолев, зам.-генерален директор на РВД.

Ивайло Московски от ГРЕБ пък предложи в комисията да бъдат изслушани и стюардесите на правителствените самолети, тъй като по думите му в редица телевизионни предавания депутатът от „Атака" проявил особен интерес към тях.

Аз нямам нищо против да поканим стюардесите, отвърна Венцислав Лаков, пояснявайки, че преди тях обаче трябва да бъде уточнена ролята на пилотите в схемата на правителствените полети. Рамадан Аталай от ДПС допълни, че заедно със стюардесите трябва да бъде изслушан и „народният представител Бойко Борисов". Също така и бившият министър на транспорта член на комисията Ивайло Московски да се изкаже за стюардесите, поиска още Аталай.

Венцислав Лаков подкрепи идеята за изслушване на Бойко Борисов заедно със стюардесите. Лаков предложи и фолк дивата Преслава да бъде привикана в НС, за да се разбере защо е била превозвана с правителствения самолет.

Реклама
Реклама
Реклама