Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2072049 www.bgdnes.bg

Родителите на закланата Севиля: Страхуваме се за живота си

Страхуваме се за живота си, проплакаха вчера пред съдебната зала родителите на зверски закланата Севиля - Георги и Мария. Почернените родители присъстват на всяко заседание в Софийския апелативен съд.


Вместо да дочакат възмездие за смъртта на 19-годишната си дъщеря, те получават закани от подсъдимите. За убийството отговарят Янка Младенова и Антон Ангелов. И докато Антон получи 10 г. затвор на първа инстанция, Янка бе оправдана.
Тя винаги се появява на заседанията в компанията на различни момчета. Сценарият всеки път е един и същ - натискат се на влизане в храма на Темида, а след края на делото се разхождат пред камерите, хванати за ръка. И този път Янка не изневери на традицията, като бе довела поредната си бройка. "Това момиче е мъжемелачка", коментираха присъстващи на процеса.
Според майката на Севиля това се правело с цел. Янка планирала да стори нещо на опечалените родители и водела роми, които да запомнят лицата им.
"Води ги, за да ни видят, подготвя ни нещо", опасяват се Георги и Мария. Те видели как гаджето на Янка им се заканвало с поглед.
"Веднъж след едно заседание спрях Янка на улицата пред Съдебната палата. Питах я: "Защо уби детето ми? Защо уби приятелката си?" Тя ми отговори: "Разкарай се оттук, да не ти се случи страшна случка!" Страх ни е, отиваме в районното да подадем жалба", закани се майката.
Оказва се, че една седмица преди да я убие, Янка е заплашвала и самата Севиля. "Ти ще видиш какво страшно нещо ще ти се случи" - заканвала се подсъдимата.
"Янка със сигурност е извършила убийството, но не знам защо не признава. Моля се на Господ и природните сили да помогнат, за да получим възмездие" - казва Мария. Съпругът й Георги сподели, че вече не издържал на заканите. Той се оплака, че заради възрастта му не го взимат на работа и не може да помага на семейството си.
Почернените родители постоянно се взират в обясненията, които двамата подсъдими са дали пред разследващите. В тях признават как са убили Севиля.
"Говорихме си и се разбрахме как ще откраднем златото от дома на Севиля. Аз трябваше да звънна на вратата и да искам да отида до тоалетната, а Антон и приятелят му Кристиян да влязат и да вземат накитите", признала си Янка.
Тя разказала как Антон съборил Севиля на дивана. "Сиси през цялото време плачеше, молеше да я оставим на мира", обяснила Янка. Антон изнасилил Севиля, като актът продължил 10-15 минути на фона на виковете й. "Антон ми подаде нож и ми каза първо аз да я наръгам. Взех го и го забих в корема на Сиси. Тя се разпищя, а аз го забивах шест пъти. Антон намери кутийка със златните накити. Взе ми ножа и го видях как я наръгва. На излизане от апартамента видях как Сиси си мръдна едната ръка, а главата й сочеше към прозореца", споделила Янка пред полицаите.
"Сиси се опитваше да избяга, влезе в хола, но аз продължих след нея и не спрях да я ръгам. Не виждах точно къде", разказал Антон на разследващите.
Севиля Райчева беше убита по особено жесток начин на 13 май 2011 г. заради 10 грама злато. Съдебните лекари установиха, че по тялото й има над 40 прободни рани.
Делото за жестокото убийство продължава в началото на юли, когато ще бъдат призовани полицаите от Детска педагогическа стая, които провели разпитите на двамата подсъдими.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама