Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2072060 www.bgdnes.bg

Дъщерята на застреляния бизнесмен Драгомир Бицов: Ако татко умре, ще сме 100 пъти по-добре

"Ако татко умре, ще сме 100 пъти по-добре." Зловещата реплика се чула от устата на 16-годишната Ивона, дъщеря на застреляния бизнесмен Драгомир Бицов.
Подсъдим за убийството е Георги Георгиев, който е работел в автосервиза на жертвата си. Година преди да застреля шефа си в главата, Георги завъртял любов със съпругата на Бицов - Галина.
"Драго искаше да изгони жена си, вероятно тя е накарала любовника си да го убие, защото е разбрала." Това разказа пред "България Днес" един от приятелите на Драгомир.
Галина от години дразнела родата, защото използвала парите на мъжа си, за да помага на майка си и сестра си. Пренасяла какво ли не от къщата си в Горубляне в дома на сестра си. Самата сестра също прекарвала почти цялото си време в жилището на Галина. Драгомир вдигнал ръце от жена си и признал пред приятел, че му е писнало от нея и искал да се разведе.
Драгомир и Галина били заедно от около 20 години и имат две деца. През годините той се грижел за цялата й рода. Ремонтирал семейната им къща и взел на работа зет си. Той обаче се оказал пияница и крадец и бил изгонен. Оттам почнали и проблемите.
Галина не била доволна от охолния си живот - да си седи вкъщи и да ходи на шопинг терапия. Хванала си и любовник.
 "Драго й носеше всичко на ръце", разказват близките. Въпреки това съпругата искала сама да харчи парите на мъжа си. Успяла да настрои и децата срещу него. Ивона желаела смъртта на баща си, но 8-годишната Анджела много го обичала.
"Галина е интригантка, играеше много цирк. Всичко стана заради парите", споделят близки до семейството.
На 12 април любовникът Георги застрелял Драгомир в гаража на къщата му. Първоначално полицията не намира улики за насилствена смърт. Униформените решават, че се касае за инсулт или инфаркт, но при аутопсията се откриват няколко малокалибрени куршума в главата на жертвата.
След разпити на близки на бизнесмена разследващите стигат до Георги. Оказало се, че след като довършил съперника си, той отишъл в карловското село Домлян в дома на родителите на Галина. Там било намерено и дистанционно за гаража на къщата в Горубляне. После двамата любовници се върнали до София. Предполага се, че са искали да приберат парите, с които Драгомир е разполагал. Те задигнали и записите от видеокамерите, за да заличат следите.
След убийството се появиха слухове, че Драго биел жена си. "Повишавал е тон, крещял е, но не я е удрял", категорични са семейни приятели на двойката.
Вчера в Софийския градски съд стартира делото за убийството. Двете деца на бизнесмена бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Те искат по 150 хил. кръвнина за загубата на баща им. Майка им Галина не пожела да заведе иск срещу любовника си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама