Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2073095 www.bgdnes.bg

Парламентът отмени единодушно избора на Пеевски за шеф на ДАНС

Народното събрание отмени решението си за назначаване председател на ДАНС със 128 гласа „за" и нито един „въздържал се" или „против". Така временно парламентът ще работи с един човек по-малко, докато Конституционния съд се произнесе дали е законно Делян Пеевски да заеме мястото си като депутат от ДПС.


В обсъждането и гласуването на предложеното от ДПС и Коалиция за България не участваха депутатите от парламентарната група на ГЕРБ, както вчера заяви лидерът на Партията Бойко Борисов.

Реклама

Решено бе да продължаващото заседание на парламента да бъде излъчвано директно, тъй като започна обсъждането на важни въпроси.

Народните представители ще гласуват стабилизационни и неотложни мерки за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнес-средата и демократизиране на управлението и Проект на решение във връзка с внесените от Министерския съвет на Република България „Стабилизационни и неотложни мерки за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнес средата и демократизиране на управлението".

В момента Сергей Станишев огласява декларация на Коалиция за България по тези въпроси.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама