Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2073426 www.bgdnes.bg

Шефът на БЕХ сменен заради отнет достъп до секретна информация

Смяната на ръководството на Българския енергиен холдинг /БЕХ/ е била наложителна, тъй като на председателят на холдинга Михаил Андонов му бе отнет достъп до секретна информация.


Информацията е на министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той допълни, че при това положение, Андонов е нямало да може ад изпълнява задълженията си, тъй като не може да посещава важни стратегически за страната обекти.

Реклама

Като причина за отнетия достъп, министърът посочи водещо се срещу Андонов досъдебно производство, а съгласно закона при такива случаи мярката е задължителна.

„За да реформираме нещо, първо трябва да го спасим. В момента това са наистина кризисни, спешни мерки, за да спасим както икономиката, така и енергетиката, а също така да създадем и повече работни места. Това са наши основни цели и затова се нуждаем от подкрепата на парламента. Без подкрепата на парламента няма как това да се случи", заяви Драгомир Стойнев.

Сега мерките, които са предвидени са краткосрочни, а голяма реформа трябва да бъде направена , но вероятно след няколко месеца.Министърът посочи, че икономиката трябва да заработи, да има работа за миньорите, отново да отпушим износа, така че да влиза свеж финансов ресурс в икономиката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама