Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/4631013 www.bgdnes.bg

Стойчо Керев: Общество от овце създава правителство от вълци

Глутниците се избиваха, а когато вкусът на парите им се услади, се сношиха помежду си, коментира журналистът в новия брой на "Жълт Труд"

Стойчо Керев е журналист, продуцент и медиен експерт. Специалист в областта на телекомуникациите и разработването на нови проекти. Роден на 10 септември 1965 г. в Карлово. Завършва Стопанския факултет на ВТУ. Години наред работи в областта на телекомуникациите. Участва активно в изграждането на първите частни радиостанции в България. В телевизията попада през 1995 г. като тв водещ в предаването "Събота късен следобед" на Емил Розов и Алис Крайчева. Работи като водещ на програма "Всяка неделя" в БНТ под продуцентството на Кеворк Кеворкян в периода 1996-1998 г. Последното телевизионно интервю на Тодор Живков е негово, в програма "Всяка неделя". Специализирал е тв продуцентство и оперативен мениджмънт във Великобритания през 2000 г. Автор на статии и есета в различни вестници. Собственик на Агенция за развитие и комуникации "АРК - България". Притежава марката "Журналистическа награда Васил Левски". Автор и продуцент е на редица телевизионни и радио рекламни кампании. Политически пиар и кампании разработва и анализира от 1991 г. Щастливо разведен с една дъщеря.

Реклама

- Можем ли да кажем, че медиите у нас са независими и има пълна свобода на словото?

- Вие как мислите? Моля, помислете малко над изреченото от Марк Твен: "Всеки човек, подобно на Луната, има своя неосветена страна, която не показва на никого". Сега заменете човек с медия. Другото ще е лъжа. Абсурдно е да си правим илюзии. Въпреки това най-голямата битка е за същата тази свобода на изразяване. Българската журналистика има своите "Шарли" през годините. Дори в началото на ХХ век насред София са убивани хора заради острото им перо. Днес не е по-различно и сме далеч от мечтаната журналистическа независимост.

- Имате компания, която се занимава с пиар на политически партии по време на избори. Лесно ли се "рекламират" българските политици?

- Политиката е нещо прекалено сериозно, за да бъде оставено на политиците - казва Шарл дьо Гол. Днес хората имат претенции към политиците, равни на разбирането им за работеща социална система, за просперитет, лично благоденствие. Посочете с пръст хората, които са работили отдадени на каузата, и ще си отговорите на въпроса за рекламирането на политици. Образованост, коректност, достоверност понякога са по-значими понятия от външно излъчване и харизма. И ако същата тази харизма я поливате с голи обещания, тя много лесно се превръща в персонална гилотина.

- Като споменахме политици, какво е мнението ви за политическата ситуация у нас?

- Тези дни се вглеждам в историята на България и откривам не толкова далновидни решения през годините. Но е имало едно ценно нещо преди столетие, което отсъства през 2015 година - национален идеал. Да не влизам в подробности, но толкова скъпа кръв е пролята по бойните полета в името на родината, че е направо национално предателство безхарактерното поведение на мнозина. Душите на истинските държавници са загърбили личното забогатяване. Те работят народът да е богат, не на обещания, а реално. Нека намерим десет такива личности, направете ги пет или поне една и неговата енергия ще промени България към добро завинаги.

Реклама

- В свой коментар казвате, че "българите обичат да ги таковат". Манталитет или нещо друго е това? И докога?

- Вероятно, защото се нароиха несретници с твърдения, че не е имало турско робство. Защото жалки същества оставиха българина без войска, защото лакейството се превърна в обичан от мнозина начин на живот. Търпението към лицемерието и лъжите на сатанински кукловоди с оръфани лампази ме кара да си спомням думите на Гоце Делчев: "Моралната революция - революцията в ума, сърцето и душата на един робски народ, е най-великата задача".

- Вие сте водещ на "Пряка демокрация" по TV7. Случи ли се у нас демокрацията или погрешно я разбрахме?

- Демокрацията се случи, но бяхме неподготвени. Да взривиш мавзолей не е демокрация, а диващина от тъмните векове на цивилизацията. Талибаните събориха статуите на Буда, древни колкото света. Нашите политици се съизмериха с тях. Едно общество от овце с времето задължително ще създаде правителство от вълци. У нас глутниците започнаха да се избиват, после, когато вкусът на парите им се услади, се сношиха помежду си. Децата от този перверзен съюз тълкуват понятието демокрация с тежестта на портфейлите си.

Наталия Кобилкина не носи бельо

Като малка известната сексоложка искала да стане монахиня

И още...

Дарина Павлова се подмлади, наслаждава се на Мел Гибсън

Генерали и министри ухажвали Вълкана Стоянова

Най-добрата ни сумистка тежи само 56 килограма

Родни баровци делят над 4,5 милиарда лева

Д-р Кръстьо Кръстев се сръфал с кмета за... нужник

Деца кръстоносци тръгват към Йерусалим

С научни методи ни превръщат в зомбита

Реклама
Реклама
Реклама