Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/5153151 www.bgdnes.bg

Виктор Калев спасява момиче

Иво АНГЕЛОВ
Добромир ДОБРЕВ

Актьорът от "Шоуто на Слави" Виктор Калев се бори за спасението на младо момиче от тежка болест, научи "България Днес". Той участва в кампания по излекуването на 22-годишната талантлива актриса Моника Цветанова.


Тя е родена в София с диагноза спина бифида. След 4 тежки операции в България гръбначният й стълб се затваря, но остава силно гръбначно изкривяване, което за съжаление с времето прогресира. Само още една операция в Турция дели Моника от окончателна победа. За нея обаче са необходими 88 000 евро, с които семейството й не разполага и търси подкрепата от хора с добри сърца.

Реклама


Наскоро Мони получава първата си роля в "Куклен дом" на Хенрик Ибсен. Актьорският й талант е бил оценен от комика Виктор Калев, който е нейният идол. Двамата се запознават благодарение на Наталия Симеонова и предаването й "Предай нататък". Калев е силно впечатлен от таланта на младото момиче и също е изявил готовност да се включи в кампанията, за да може неговата любимка да продължи да живее нормален живот. Актьорът е известен с доброто си отношение към подобни кампании, а когато става въпрос за млади и талантливи българчета, винаги е готов да съдейства с каквото може. А щом става въпрос за любимата му Мони, е готов на всичко.


Куп фолкизпълнители се включиха в благотворителна инициатива и пяха за болното момиче. Творци от конкурентни компании се обединиха, за да подадат ръка на Моника.


В благотворителния концерт, който се проведе в столично заведение, се включиха фолкдивите Бони, Роксана, Веселина, Славена, Стефани, Даяна, Александра, както и техните колеги Ерик и Ангел.


"Колегата ми Ерик ми се обади и ми каза, че има болно момиче, на което трябва да помогнем. Преди събитието имах участие, но въпреки това събрах сили и веднага отидох. Никога не отказвам да пея за подобни каузи, защото всеки може да е на мястото на Моника. Никой не е застрахован срещу болести и трябва да сме добри и да си помагаме взаимно", коментира пред "България Днес" фолкпевецът Ангел.
Близки на младото момиче апелират към всеки, който може, да помогне за операцията на момичето със средства на следната банкова сметка:

Моника Борисова Цветанова
BG34STSA93000022556925

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама