Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/5708135 www.bgdnes.bg

Писателката Людмила Филипова стана продавачка във Велико Търново

Писателката Людмила Филипова се зае да продава употребявани вещи в Търново за благотворителна кауза. Така тя подкрепи набиране на средства за създаване на сензорна зала за деца с аутизъм в Дома за медико-социални грижи в Дебелец.

Филипова и режисьорът и писател Радослав Гизгинджиев са специалните гости на поредното издание на благотворителния базар "Алъш-вериш" край паметника "Асеневци". На импровизираните сергии, десетки търновци предлагат за продан употребявани, но запазени вещи.

Реклама

Средствата от базара, чиито съорганизатор е Гизгинджиев, се събират в голям прозрачен буркан с цел публичност. Събраните пари ще бъдат дарени за специалното оборудване на Сензорната зала в град Дебелец.За тази кауза отидоха и събраните 340 лева от първото издание на благотворителния базар през месец юли.

В съботната вечер на едно от най-вдъхновяващите места в старопрестолния град - край Художествената галерия, Людмила Филипова разговаря със своите читатели. После имаше и тематично парти с любимата й музика.

"Получи се един много хубав разговор, а това място е просто невероятно. Гледам накацалите къщи и просто не мога да повярвам", възкликна Людмила Филипова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама