Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6309166 www.bgdnes.bg

Фалшив сигнал за убит ром провокирал сблъсъците в Асевноград

Фалшив сигнал за убит обитател на ромската махала "Лозница" в Асеновград е провокирал сблъсъците в понеделник следобяд пред местната болница. Тогава около 150 роми се събраха пред здравното заведение и влязоха в сблъсък с родители на пострадалите деца - гребци. Това заяви преди минути в Асеновград окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Той добави, че и в сряда по време на първия протест в "Лозница" отново е бил подаден фалшив сигнал, че ще има нахлуване в махалата. По тази причина обитателите са й започнали да се въоръжават със сечива, каза още Попов.

Реклама

По думите му все още се извършват разпознавателни дейности по видеозаписи, за да се установят други участници в сблъсъците. Има основание и за повдигане на нови обвинения за закана за убийство.

Попов подчерта, че на протестите в Асеновград има и пияни провокатори. "Целенасочено някой се опитва да извлече дивиденти от инцидента на язовир "40-те извора", където деца гребци и техните треньори влязоха в конфликт с роми", добави окръжният прокурор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама