Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6489463 www.bgdnes.bg

Свидетел, пропял срещу Мила Универсалната: Заплашваха ме с убийство!

Бивш авер на Мила Георгиева и бандата й, подсъдими като банда за мокри поръчки и наркоразпространение, призна за заплахи за убийство. "Обаждаха ми се по телефона и ми казаха, че някой се опитва да ме убие", заяви вчера пред спецмагистратите свидетелят Владимир Младенов, научи "България Днес".
Той е бил приятел с Мила Георгиева, сочена и за тартор на "Универсалните", занимаващи се с ДДС измами и контрабанда. Познавал се с бившия й съпруг Михаил, както и с още няколко от хората на подсъдимата скамейка. "Виждал съм се с Мила и брат й Ангел, ходих да пием кафе у тях", призна Младенов за посещенията си в тузарския палат в столичния кв. Бояна.
Свидетелят пропял пред разследващите и разказал как шофьорът на Мила Пламен Цеков и Георги Валериев са пласирали дрога в баровския квартал. Това го разбрал от клиенти на луксозно заведение към хотел "Каса Бояна". Посетителите споделили, че виждали двамата довереници на Мила да търгуват най-спокойно с кокаин, марихуана и други видове наркотици пред очите им. Те дори се хвалели, че работят за сина на Мила - Мартин Джито.
Покрай признанията си пред ченгетата Младенов си навлякъл други неприятности. Той се хванал за гушата с шофьора Пламен Цеков заради имот. За него дори водели дела в съда. Затова според адвокатите на бандата показанията на свидетеля може да са отмъщение към довереника на Мила Универсалната.

Междувременно сочената за тартор на групата за мокри поръчки и палежи бе подкрепена от снаха си Жанета Калчева.

Реклама

Тя е дъщеря на варненския кримигерой Радослав Калчев - Черния Роди, който се спаси за две години от белезниците и едва преди месеци бе арестуван в Доминиканската република. Той трябваше да бъде заключен като бос на престъпна група, стояща зад убийствата на Борислав Манджуков, строителния предприемач Мито Дамянов и съпругата му Наталия.
Щерката на Роди роди дете на Мартин Джито. Като част от семейството на Мила и обитател на нейния дом Жанета се отказа от показанията си пред разследващите. "Тъй като живея на семейни начала със сина на Мила, няма как да съм ви полезна", заяви силиконовата мадама пред съдиите. Те се смилиха над нея и я пуснаха, защото е болна и трябвало да си гледа детето.
След като тунингованата бандитска щерка си тръгна, в съдебната зала се развихри скандал. Оказа се, че за пореден път ченгетата са използвали свои колеги курсанти от Академията на МВР като поемни лица при обиските. Порочната практика лъсна още преди години по делото срещу групата за отвличания "Наглите".

Свидетелят Николай Димитров не можа да си спомни защо е извикан на заседанието. След като му прочетоха показанията, стана ясно, че в началото на 2015 г. той е учил в академията и постоянно го викали на претърсвания. В конкретния случай той присъствал на обиск на подсъдимия Мирослав Стоянов и на претарашването на къща в село Герман. На последния етаж на къщата ченгетата открили пистолет "Глог", патрони, два телефона и полицейска карта.
"Процедурата по претърсване е опорочена, защото поемните лица са гаранция за обществения контрол на действията на МВР, а Димитров е бил там като по служба", заяви адвокат Илиян Василев. Съдът обаче го скастри, че в НПК няма забрана кой да участва в следствените действия.


Издирват Тишо Мравката

Основният свидетел срещу Мила Кървавата - Тихомир Дочев-Мравката, си е плюл на петите. Съдебните власти не са могли да го открият на адреса му и ще го издирват. Дочев бе сред подсъдимите за убийството на Милчо Бонев - Бай Миле, но го оправдаха. Според обвинението Мила и хората й стоят зад опитите за убийство на Мравката, на Радостин Бързанов - Радо Слънцето и на спрягания за дясна ръка на кокаиновия крал Брендо - Георги Семерджиев - Жоро Шопа. Мартин Джито пък поръчал да бъде запален автомобил на негов съсед, защото паркирал на мястото му. Изпепелил и къщата на съседите с надеждата, че комшията ще обяви имота си за продан.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама