Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6655958 www.bgdnes.bg

Любов като на кино: Пенсионери се влюбиха след 40 г. раздяла

Дядо Васил умира след венчавката, баба Гинка чака Господ да ги събере отново 

Доли ТАЧЕВА

За любовта граници и време няма!

Доказаха го двама пенсионери от Варна, които се венчаха повторно след 40 години раздяла, научи "България Днес".

Реклама

87-годишната Гинка и 95-годишният Васил се срещат неочаквано в дом за стари хора "Гергана" в морската столица и чувствата им се разпалват отново. Една година живеят щастливо и наваксват пропуснатото време заедно, но в началото на тази година дядо Васил си отива от този свят. Сега Гинка чака Господ да прибере и нея, за да могат двамата влюбени да се съберат завинаги заедно.

Историята на пенсионерите започва през 40-те години на миналия век. Тогава те са млади и луди. Любовта между тях пламва веднага и двамата решават да станат семейство. По това време Гинка е едва 9-и клас и решението на младите влюбени не се нрави на баща й. Той гони Васил с думите, че дъщеря за женене няма. Гинка не може да приеме забраната и бяга с възлюбения си в Пазарджик при неговите родители. Там двамата узаконяват връзката си за първи път.

Семейният живот не се оказва това, което Гинка си е представяла. За онези години Васил е хубав и наперен офицер. Не една или две жени му се лепят. Ревността подтиква Гинка да подаде молба за развод и да търси по-добър мъж.

"Той малко се отпусна. И след туй викам, аз пък ще ти кажа как стават тези работи. И като подадох молба за развод, разделихме се", споделя баба Гинка.

Четири десетилетия двамата не се виждат и не знаят нищо един за друг. Но това не е краят на техния любовен път и съдбата се намесва. На стари години двамата попадат в един и същи старчески дом. Времето им минава в шеги, закачки и взаимна подкрепа. Без да се колебаят много, двамата минават под венчилото за втори път.

Лалка и Павел женени 73 години

Баба Лалка и дядо Павел от Тетевен водят щастлив семеен живот вече 73 години. Двамата се разделят за малко, когато синът им е едва на месец, защото Павел отива на фронта. Година по-късно се завръща и оттогава никога не са прекарвали и ден един без друг. Според тях тайната на щастливия брак е сговорът. Тя най-много харесвала в него, че е чистофайник, а той, че "всичко добро е в нея".

Реклама
Реклама
Реклама