Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8253163 www.bgdnes.bg

Любо Нейков иска Алекс за новата Грета Тумберг

Любимката на децата в предаване за природата като "Минута е много"


Прочутият актьор и успешен продуцент Любо Нейков иска Алекс Сърчаджиева да е българската Грета Тумберг. Шведската тийнейджърка е най-популярното дете на света покрай неспирната си борба за спасяването на природата.


Нейков има амбицията и българските деца да станат по-активни в защитата на природата. За целта той подготвя свой нов екопроект ала "Минута е много" с участието само на малчугани, научи "България Днес". Желанието му е Алекс да бъде лице на предаването, нещо, което тя е доказала, че може успешно да прави. По време на разговори по проекта Нейков и Алекс бяха уловени от топфотографите на вестника. Сашка не пожела да говори за бъдещите си планове, но Нейков потвърди, че от месеци обмисля да организира нещо, свързано с екологията, което да увлече децата и да ги научи".

Реклама


"Не му е дошло още времето да го обявя, но го правя, защото това е един от начините да осмислиш популярността, която имаш", категоричен е актьорът. От години талантливият продуцент е преследван от малки и големи, които му задават въпроси и искат автографи. "Славата задължава. Много искам нещо да оставим след себе си и за тези след нас, особено за децата", смята Любо.
Според него е заблуждаващо да се мисли, че нещо ще е успешно като проект, само защото на теб самият ти харесва.
"Въпросът е да имаш правилно око и мерило в себе си. При нас усетът какво харесва публиката идва от опита, който имаме, вече 30 години се занимаваме с телевизия. В случая говорим за най-широкия масов кръг, което е много по-различно от моя вкус и доста по-различно от вкуса на приятелите ми", обясни преди време пред "24 часа" Нейков идеята за разрастването на новите си проекти с бъдеще в телевизията.


Колкото до това дали през пролетта Любо Нейков ще стане преподавател в НАТФИЗ, актьорът е категоричен, че предложение от ректора проф. Станислав Семерджиев има, но той не може да обещае, че ще се съгласи да обучава младите. "Хубаво е да те обучават хора, които имат опит. Не може да те учи на актьорско майсторство човек, който не е стъпвал на сцена, или да те учи на камера някой, който не е пипал камера, или да те учи на поведение пред камера преподавател, който никога не се е снимал. Съзнавам го, но тъй като съм много зает, не искам да лъжа най-малко студентите, а и самия проф. Семерджиев. Защото утре ще съм зает, на другия ден - болен, на третия - на снимки. Да бъдеш на лекция е най-важното за един студент", убеден е бъдещият професор Любо Нейков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама