Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9067728 www.bgdnes.bg

Жената на Жоро Плъха духнала

Майката на убития крадец разкри в съда

Започна процесът срещу д-р Димитров, който гръмна бандита

По същество започна вчера делото срещу д-р Иван Димитров, който уби рецидивиста Жоро Дживизов с незаконен пистолет "Валтер" в Пловдив на 2 март 2018 година. В залата бяха изслушани първата порция призовани свидетели от общо над 20, които трябва да разкажат пред състав на Окръжния съд в града какво знаят по случая.
Първа своите показания даде майката на убития крадец - Златка Атанасова, от които се разбра, че жената на Плъха е в неизвестност. Тя разказа, че приживе Жоро работил като общ работник на дюнера в "Столипиново". Бил влизал няколко пъти в затвора, но защото "се бие и се кара с другите момчета", а не за кражби. Имал три деца. Златка бе и най-колоритната свидетелка, от чиито показания се разбра още, че тя била разведена, но без да е сключила граждански брак. В залата тя обясни, че Жоро има три деца - Али, Асен и Ангел. Кое е точно е от Надежда, жената на Жоро, Златка на няколко пъти обърка, докато стигне до крайния отговор, че това е Али.
"На 13 години родих Жоро и след 11 месеца се разведох с баща му - Димитър. Живеехме заедно със сина ми, Алито и жена му - Надежда. Една сутрин дойде полиция да търси Жоро, но го нямаше. После ми казаха, че са го убили. Предишната вечер синът ми излезе около 21 ч. Не знам дали беше сам и къде отиде. Сега сама гледам внука ми, защото майка му я няма", каза Златка.
Показания поради заболяване даде и Димо Тодоров, чичо на подсъдимия д-р Димитров.
"Преди 2 часа през нощта бях до тоалетна. Лягайки след това чух шум,. като на лашкане на металната врата, която по принцип е заключена. Мислих, че Иван се прибира от дежурство. Тъкмо заспах и чух 3-4 изстрела. Станахме с жена ми и чухме мъжки глас: "Стой, стой, стой". Беше Иван Димитров. Чух и друг мъжки глас, непознат - само едно дълго "А" се чу. Излязохме на терасата. Аз бях до вратата, а съпругата ми се отдалечи. Отиде до края на терасата, а Иван бе долу. Ние сме на първия етаж. Чух жена ми да го пита защо не е викнал полиция. Това беше. След това си легнах и заспах. От съпругата ми разбрах, че крадецът е разбил вратата, Иван е бил ранен с табела. Същата табела на следващия ден я видях килната до магазина. Освен това на сутринта видях разбитата врата. Научих още, че Иван е гонил крадеца и последният го е ранил с табелата", разказа свидетелят Тодоров.


Пред съда се изправиха и първите, които са намерили Плъха гръмнат. Това е лекарският екип от Спешна помощ, съобщава сайтът "Трафик нюз". Те получили сигнал към 7 ч. сутринта за намерен човек в безпомощно състояние зад Областната управа в града.
"Той бе проснат на капака на кола, без жизнени показатели. Направих кардиограма - права линия. Констатирах смъртта и повикахме полиция. Когато свалих якето на мъжа, по гърдите му имаше ръждиви петна. До краката му на земята имаше нож. По него обаче нямаше секрети или кръв - беше чист", разказа д-р Веселина Танина.
Делото продължава с разпит на още призовани свидетели и вещи лица. Техният брой е над 20, уточниха от съда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама