Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9715161 www.bgdnes.bg

Енергийният навигатор Пламен Топузов: Медитацията предпазва от коронавирус

 Ходенето бос освобождава блокираната енергия

Кой е той

Пламен Топузов е енергиен навигатор, духовен учител, консултант по себепознаване. Живее 12 години в Лондон, след което животът му го отвежда по пътя на духовния живот. Ученик е на езотеричния изследовател Друнвало Мелхиседеки и вече няколко години провежда неговите семинари у нас. Автор е и на книга, свързана със себепознаването. Обучавал се е в древната наука Кабала. Пламен се определя като човек, който насочва другите, а те сами са тези, които си помагат. Той е съвременен иноватор в преоткриването на възможностите на съзнанието. Една от визиите му е за баланс между духовното и материалното и вярва, че той може да бъде постигнат чрез хармония и саморазбиране.

- Г-н Топузов, предизвикахме ли с лоши мисли пандемията и може ли да се предпазим от болестта с промяна на съзнанието?

Реклама

- Неосъзнато предизвикахме коронавируса. Има две сърдечни чакри - долната, която е под гърдите, и има горна чакра, която е пряко свързана с белите дробове. Тази горна сърдечна чакра работи правилно, когато човек се радва на малките неща. Когато човек е алчен, както стана с човечеството преди коронавируса, тя не работи правилно. Появи се короната, която удря точно белия дроб. Медитацията, изчистването на съзнанието е начин да се предпазим от болестта или поне да я изкараме по-леко. Да загърбим материалното и да потърсим духовното. Това е нужната промяна за човечеството.

- Кога човек решава да предприеме тази промяна и каква е вашата роля в този момент?

- Хората имаме освен материално и духовно его. За нас е важно да изследваме своя вътрешен свят, защото там е цялата Вселена. За съжаление, да тръгнат по този път на търсене на себе си най-често хората решават, когато им се случи нещо неприятно в материалния свят - нелечима болест, смърт на близък или фалит. Когато човек реши да промени себе си, учителят се появява. С моите техники мога да помагам на хората, но те самите трябва да са готови на това.

- Колко е важен стресът в ежедневието за нашето здраве и как да пазим нервите си?

- Стресът е един от основните фактори, които влияят на здравето ни. Нашият мозък е разделен на две полукълба, а всяко от тях се разделя на две равни части, които са огледални. Това са четири основни мозъчни канала, които само ако успеят да заработят заедно, се получава петата – алфа-вълна, или състоянието на безусловна любов. Това е почти невъзможно за възрастен човек, бебетата възпроизвеждат алфа-вълни, преди да чуят думичката "не" от родителите. В големите градове например мозъкът на хората възпроизвежда много бета-вълни, които носят стрес. На първо място медитацията и състоянието на покой изчистват стреса. Престоят сред природата, без телефон, без мисли за работа, както и ходенето бос също са начин за прочистване. Връзката с природата е много важна!

- Как да разпознаем и избегнем т.нар. енергийни вампири?

Реклама

- Няма лоша енергия, има блокирана енергия, която трябва да бъде освободена. Има мъжка и женска енергия - плюс и минус, човек притежава и двете. В природата ни е да привличаме нашата противоположност - така много често интровертните жени привличат мъже насилници. Хората не разбират, че трябва да търсят баланса помежду си. Енергийният вампиризъм може да стигне до нас само ако сме отворени за него, но ако човек знае как да поддържа високите нива на съзнанието си, тази енергия няма да стигне до него.

- Това означава ли, че всичко е в главите ни?

- Да, на сто процента! Не се фокусирайте върху лошото в живота, така го привличате. Така вредите на бъдещето си и в един момент тези лоши мисли, тази блокирана енергия ни разболяват.

- В своята практика успявате ли често да помогнете на хората да намерят баланс помежду си?

- Да, често се изчистват проблеми във връзката, след като разбере всяка половинка как мисли другата. Тогава хората започват да се подкрепят. Когато хората започнат да осъзнават защо другият действа по даден начин, 80% от разводите ще изчезнат. Помагал съм и на много родители да разберат децата си, както и на хора да откажат цигарите, захарта, алкохола, кафето, наркотиците.

- Пречат ли тези вредни навици на отблокирането на енергията ни?

- Цигари, алкохол, многото кафе и т.н са вредни навици, те са като листата на плевела. По-опасни са токсичните навици - те са коренът на този плевел. Това са вината, срамът, тъгата, депресията, гневът и много други, които са дълбоко в нас и ни пречат. Спирайки вредните навици, изкореняваме токсичните. Месото например е свързано с много страхове. Убийството на животно води до парализиране на неговата нервна система. Когато консумираме месо, ние консумираме този страх и не може да се освободим от страхове. Ето, има много случаи на коронавирус, в които хората стигат до болница само от страх, на психическо ниво.

- Кои места в България са най-високоенергийни?

- Най-добрите места са там, където са били траките. Тяхното осъзнаване е било на много високо ниво. Траките са предпочитали много високоенергийните нива.

- Ще ни промени ли пандемията?

- Да, ние вече сме различни, просто още не го знаем. Коронавирусът, като изключим, че ще донесе болка на много хора, на личностно ниво ще помогне на други. Цялото човечество ще е променено след пандемията, защото тази болест ни накара да се замислим. Преди нея бяхме свикнали да имаме всичко. Тя ни затвори и ни накара да видим своето семейство и себе си. Ще направим ревизия на ценностната си система. Тази програма вече е заложена във всеки от нас и рано или късно това ще се случи.

Реклама
Реклама
Реклама