Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9823832 www.bgdnes.bg

Чужденци ваят Кирил и Методий от пясък

След 8 часа работа

Авторите Пол и Реми изписаха глаголицата на плажа в Бургас 

8 часа творци извайват пясъчни фигури на Кирил и Методий.

Автори на любопитната творба са семейство Хогард - англичанинът Пол и нидерландката Реми. Чужденците, които от повече от десетилетие живеят в България, през последната половин година създадоха десетки пясъчни фигури на плажа в Бругас. Последната им творба е посветена на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В навечерието на празника англичанинът и нидерландката запретват ръкави и им отнема един работен ден, докато завършат фигурите. Около образите на светите братя Пол и Реми изписват глаголицата, като всяка буква е поставена до нейния аналог в кирилицата. След завършването на пясъчните скулптури двамата отделят още часове работа, за да дооформят най-фините детайли. За уникалната творба Пол се похвали в социалните мрежи и кадрите на солунските братя за минути добиха огромна популярност.

Чужденците на крият, че харесват българските традиции и култура и затова на всеки празник радват бургазлии и хора от цялата страна със своето изкуство. През април т.г. двамата възкресиха от пясък образа на Ванга. За 1 март те направиха реалистична мартеница с мащабни размери. Гигантско бебе и огромно слонче са сред другите им творби. Те дори сътвориха на плажа в морския град романтично място, на което влюбени могат да правят предложения за брак. Котки, кученца, русалка, водно конче и ангел са другите оригинални скулптури, които радват посетителите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама