Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18207741 www.bgdnes.bg

ИДЕЯ: Мбапе да играе с маска от "Костенурките нинджа"

Отборът не е същият без него, казва френският селекционер Дешан

Голямата звезда на Франция Килиан Мбапе е под въпрос за следващите два мача от група "Д" на Евро 2024. Той счупи носа си в края на мача срещу Австрия (1:0) и бе откаран в болницата в Дюселдорф.

Смяташе се, че на Мбапе ще му предстои спешна операция. Фрактурата беше диагностицирана от медициснкия щаб и от д-р Франк Льо Гал. Френската футболна асоциация съобщи, че нападателят се е завърнал в лагера на "петлите" и му предстои лечение в следващите дни. Няма да се наложи спешна операция на този етап. За Мбапе ще бъде направена специална предпазна маска, с която да доиграе оставащите срещи от европейското първенство.

Реклама

В социалните мрежи веднага се появиха смешни колажи с предложения с каква маска да играе звездата. Най-често те са свързани с "Костенурките нинджа".

"Отборът ни не е същият без Килиан, надявам се да се завърне за оставащите мачове", сподели селекционерът Дидие Дешан след края на срещата. "Щастлив съм от резултата и от факта, че започваме с победа. Всички мачове са трудни. Изправихме се срещу много силен отбор, който имаше с какво да ни отговори. Не всичко, което направихме, бе по перфектния начин. Бяхме силни колективно, като отбор. Има нужда да бъдем малко по-прецизни в атака. Когато стартираш с победа, това означава, че стартът е добър", каза Дешан. 

На 21 юни (петък) Франция се изправя срещу Нидерландия в пряк спор за първото място в групата. Мачът започва в 22:00 на стадиона в Лайпциг.

Четете още

Франция без Мбапе до ¼ финала (БГ видео и снимка от стадиона)

Франция без Мбапе до ¼ финала (БГ видео и снимка от стадиона)

"Петлите" се докопаха до 1:0 срещу Австрия

"Петлите" се докопаха до 1:0 срещу Австрия

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама