Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18302179 www.bgdnes.bg

Швейцария детронира европейския шампион!

Европа ще има своя нов шампион. Швейцария изхвърли победителят от Евро 2024 Италия след победа с 2:0. 

Участие в триумфа на "кръстоносците" взе и футболистът на "Лудогорец" Квадво Дуа, който, влезе като резерва в 77-ата минута. На 1/4-финалите Швейцария ще срещне победителя от мача между Англия и Дания. 

Реклама

Първото полувреме мина под диктата на тима на Мурат Якин. „Кръстоносците" организираха 21 атаки срещу 5 на противника им. Италианците бяха припряни и видимо нервни. Те направиха множество грешки при изнасянето на топката от защитата.

В 24-ата минута Емболо бе изведен и остана очи в очи с Джанлуиджи Донарума, но капитанът на Италия отрази блестящо удара. При сутацията неговите съотборници претендираха за засада, но такава не бе отсъдена.

Логичното се случи в 37-ата минута, когато Ремо Фройлер изведе Швейцария напред в резултата. Той бе намерен от Варгас с перфектно премерено ниско центриране в наказателното поле. Фройлер стреля извън обсега на Донарума в долния ляв ъгъл на вратата – 1:0. Халфът е шестият различен голмайстор за Швейцария на Евро 2024 от шест отбелязани попадения.

В последната минута на полувремето „кръстоносците" можеха да удвоят преднината си. Ридер стреля опасно от фаул, но Донарума с жестоки усилия изби в корнер.

Още с след първия съдийски сигнал за второто полувреме Швейцария направи 2:0. Точен бе Рубен Варгас с удар от границата на наказателното поле. Това смълча многобройните фенове на „скуадра адзура".

В 52-ата минута Италия можеше да намали резултата доста куриозно. Една центрирана футболист в синьо топка бе отклонена нескопосано от бранител на Швейцария и срещна левия страничен стълб на собствената му врата.

Реклама

В 58-ата минута топката, с която се играеше бе сменена, след като пострада при сблъсък на двама играчи в центъра на терена.

Италия отправи първия си точен удар в 73-ата минута. Малко по-късно Скамака нацели гредата след шут от малък ъгъл. До края "скуадра адзура" нямаше сили дори за финален щурм. 

Четете още

Цели италиански фамилии превземат "Олимпиащадион"

Цели италиански фамилии превземат "Олимпиащадион"

Прогнозата на Лео Бианки за Евро 2024: Бием ли Швейцария, Англия ще ни отмъщава за загубения финал в Лондон

Прогнозата на Лео Бианки за Евро 2024: Бием ли Швейцария, Англия ще ни отмъщава за загубения финал в Лондон

Реклама
Реклама
Реклама