Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18208810 www.bgdnes.bg

Нагелсман сравнен с Кайзер Франц

Селекционерът на Бундестима няма да прави промени за мача с Унгария

Юлиан Нагелсман е новият Кайзер Франц! Необикновеното, но високо признание настоящият селекционер на футболния тим на Германия получи от самия Лотар Матеус преди втория мач на Маншафта от европейските финали. Бундестимът среща днес в Щутгарт състава на Унгария от 19,00 ч.

Нагелсман е установил строг ред и йерархия в отбора и държи на спазването им. Това било и разковничето за успехите, които отборът имаше по времето на Франц Бекенбауер, когато през 1990 г. отборът спечели световната титла, а Матеус бе неговата звезда.

Реклама

Селекционерът вече е решил стартовите си единадесет дни преди мача, пише "Билд". Промени от двубоя срещу Шотландия, спечелен с 5:1, няма да има. И има ясни причини за това - от една страна, този състав спечели доверието на националния селекционер благодарение на доброто си представяне срещу Шотландия. От друга страна, Нагелсман вече е установил ясни йерархии в дискусиите за ролите на своите звезди в контролните мачове през март срещу Франция (2:0) и Холандия (2:1), които няма да бъдат разклатени сега.

Тайната на успеха е, че играчите в отбор вече успяха да свикнат с ролите си в предварителните мачове срещу Украйна (0:0) и Гърция (2:1). По време на груповата фаза това ясно се видя, както и прилагането на предварително заучени ситуации, които германците изпълняват безукорно. Именно постоянството и яснотата са това, с което се различава сегашният немски отбор, смятат анализаторите. Преди беше доста по-различно, бившият национален треньор Ханси Флик например правеше експерименти със състава дори по време на световното в Катар. Сега импровизации няма и всеки знае ясно своето място и задачи.

Капитанът Илкай Гюндоган също подкрепи работата и методите на Нагелсман.

"Това, че треньорът даде на всеки ясна роля, ни помогна много - казва Гюндоган. - Това ни помага много, особено след негативния опит от последните турнири. Има яснота сред отбора, също и защото треньорът излъчва сигурност."

Ако днес победят, германците излизат със сигурност от групата. За да продължат напред, на унгарците ще им трябва чудо, коментира сайтът на УЕФА.

Четете още

Вратарят на Испания отлага операция

Вратарят на Испания отлага операция

Героят Станчу: Разплаках семейството си

Героят Станчу: Разплаках семейството си

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама