Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18339923 www.bgdnes.bg

Шампионът на Бундеслигата Мариян Христов каза за кого ще вика на Испания - Германия

Само тези два отбора играят футбол, останалите фаворити на Евро 2024 разочароват

За германския национален отбор стиска палци легендарният бивш български национал Мариян Христов. Той очаква с огромно нетърпение днешния мегасблъсък на европейското първенство. От 19:00 часа Бундестимът ще се изправи срещу Испания в мач, определян като финал преди финала. Според специалистите домакините и "Ла фурия роха" показват най-стойностен футбол до момента на Евро 2024.

Реклама

Христов е единственият българин, ставал шампион на германската Бундеслига. Вдига трофея през 1998 година с екипа на "Кайзерслаутерн". Като футболист прекарва 10 години в Германия, рита още във "Волфсбург", като записва общо 163 мача в Бундеслигата.

"Моето желание е да победи Германия, но предполагам, че успехът ще е за Испания. Тези два състава играят добър футбол и показват нужното темпо. За мен всички други отбори разочароват. Европейското първенство е зле дотук. Не знам дали фаворитите пестят сили за момента, или просто толкова си могат. Футболистите, от които се очаква много, изглеждат изморени", коментира Мариян Христов пред "България Днес". 

"До преди три месеца никой не ги виждаше германците да са в сметките за титлата, но сега не е така. В средата на терена и напред са интересни и неприятни за другите отбори. Всички играчи действат много добре с топката. Притеснение има единствено в защита. Като всеки отбор, който обича да стои в другата половина, отзад са уязвими на контраатаки. Нормално е да получават и голове. Действително, имат Мануел Нойер, но в днешно време един вратар никога не стига. Ако оставиш противника да създаде две-три положения, това може да се окаже фатално. Според мен победителят от Испания - Германия ще бъде единият финалист. Дано другият не е Англия, не го заслужават и са надменни. Надявам се да е Швейцария. Футболът е жестока игра, понякога дори да играеш по-добре, може да паднеш", смята 50-годишният легендарен полузащитник. Христов участва и в трите мача на последното за България европейско първенство - през 2004 г. в Португалия. 

"Оптимист съм, че скоро ще се класираме отново на голям форум. Никога не трябва да се подценяваме. Според мен сме по-добър от Грузия, независимо че ни победиха тук наскоро. Играхме контроли със Словения и Румъния, които се представиха добре на европейското, а не виждам с какво ни превъзхождат нас. Досега може би не бяхме попадали на точния треньор. При Илиан Илиев се опитваме да играем хубав футбол. Трябва да подкрепяме играчите и да се надяваме на успехи. Не става само да се оправдаваме с липса на късмет или с лошо време. Ако заслужаваш - отиваш на европейско, ако не - гледаш по телевизора", категоричен е Мариян Христов.

Четете още

Тони Кроос: Няма да се пенсионирам утре

Тони Кроос: Няма да се пенсионирам утре

УЕФА глобява Германия заради селфита с Роналдо

УЕФА глобява Германия заради селфита с Роналдо

Юрген Клоп залага на Испания

Юрген Клоп залага на Испания

Бившият национал Велизар Димитров: Испания е моят фаворит за Евро 2024

Бившият национал Велизар Димитров: Испания е моят фаворит за Евро 2024

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама