Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18358541 www.bgdnes.bg

ИЗВЪН ЗАКОНА! Лидерът на Нидерландия продавал дрога

Животът в Ротердам може да бъде труден. Особено ако трябва да растеш при лоши обстоятелства. Нидерландската звезда Мемфис Депай го знае от собствен опит.

Въпреки това нападателят успя да се превърне в звезда на терена. На европейското първенство носещият лентата Депай е лидерът в тима на Роналд Куман.

Реклама

Синът на бежанец от Гана и майка нидерландка се озовава на кръстопът рано и едва не тръгва по грешния път.

Неговият биологичен баща изоставя семейството. Това се случва, когато малкият Мемфис е на три години. Бъдещият му втори баща води със себе си петнадесет деца. Мемфис споделял стая с много от тях. Вместо любов се казва, че е имало удари, ритници и расистки коментари.

"Наричаха ме маймуна, раково образование - разкрива Мемфис в биографията си "Сърцето на лъва". - Няколко пъти ме заплашваха с нож. Веднъж едно от момчетата опря клещи в ухото ми и стисна силно."

Ужасът продължава и в училище. Подложен е на тормоз и насилие. След като майка му се разделя с втория си съпруг и доброволно е настанена в старчески дом, Мемфис отива да живее при баба си и дядо си.

Дядо му е този, който го насърчава да стане професионален футболист. На дванадесетгодишна възраст Мемфис се премества в младежкия отбор на ПСВ "Айндховен". И пак се озовава на грешен път.

Депай започва да консумира канабис и алкохол. Сам започва да разпространява леки наркотици.

Реклама

"Футболистите, на които се възхищавах, играха на финала на световното първенство в Южна Африка - пише нападателят, - На сцената, за която мечтаех. И в същия момент се озовах в свят, който беше на мили от това. Висях с момчета, които разпределяха килограм кокаин на масата. Бях на улицата до късно вечерта и правех неща, които едно момче на тази възраст не трябва да прави."

Благодарение на треньора си в ПСВ Депай се отделя от престъпната среда. Съсредоточава се върху това да стане професионален футболист.

"Моят талант определено ме спаси", казва една от звездите на Евро 2024.

В чест на трудното си детство татуирана лъвска глава украсява целия му гръб.

"Имах чувството, че съм израснал в джунглата - казва нападателят. - Винаги бях навън. Бил съм на трудни места и трябваше да преодолея трудни времена. Лъвът ме представлява. Имам сърце на лъв."

Но това не е единствената татуировка. В допълнение на ръцете и краката му има още. Всяка е със собствена история. Едната е на Исус. Гравирана е на нивото на ребрата.

"Направих си я за първия ми гол на световно първенство. Това промени много в моята кариера, така че е една от любимите ми", подчертава Мемфис. 

Освен футболния талант Депай има и още един - музикален. Нападателят редовно рапира в свободното си време. Има качени свои изпълнения в социалните мрежи.

Бялата лента

От началото на Евро 2024 Мемфис Депай привлича вниманието с бялата лента на главата си. За първи път се появи с нея в контролите на Нидерландия преди шампионата. Оттогава тя е неразделна част от имиджа му.

Много фенове критикуваха играча за външния му вид.

"Стои ми страхотно и помага за потта. Приятелката ми също харесва тази лента. Удивително, нали? Хареса ми. Това е нова визия и се чувствам добре с нея", заяви Депай.

Корал е последната му любима

Въпреки че е на 30 години, Мемфис Депай все още няма семейство. Той е един от най-желаните ергени в Нидерландия.

Все пак една дама има по-специално място в сърцето на нападателя. Това е настоящата му половинка Корал Гутиерес. Тя е модел. Родена е на Канарските острови и е на 29 години. 

Тъй като баща й работи в полицията, самата Корал се цели в кариера във въоръжените сили и силите за сигурност в Испания. Тя се подготвя за тест за правоспособност там.

Докато Депай достигна полуфинал на Евро 2024, Гутиерес е в Лас Вегас. Там съчетава полезното с приятното - прави рекламни снимки и се забавлява.

Четете още

Нидерландия спря похода на Турция, "лалетата" са на полуфинал

Нидерландия спря похода на Турция, "лалетата" са на полуфинал

Мемфис Депай заби моделка

Мемфис Депай заби моделка

Реклама
Реклама
Реклама