Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/14442141 www.bgdnes.bg

Пачки за дубъл в "Лудогорец"

"Лудогорец" има възможност да спечели златен дубъл за първи път от 9 години насам, а това е и голямото желание на собственика Кирил Домусчиев. Бизнесменът е готов да развърже торбата с парите и да завиши значително премиите на играчите за постигането на тази цел.

Още повече че настоящият треньор Ивайло Петев отлично знае как се постига това, тъй като вече е печелил и първенството, и купата в дебютния за разградчани сезон в елита през 2012 година. Две години по-късно "орлите" отново записаха дубъл, но под ръководството на Стойчо Стоев. Въпреки че е неизменно шампион в последните 11 сезона, "Лудогорец" игра само още един финал в турнира за националната купа - през 2017 година, загубен от "Ботев" (Пд) с 1:2. Сега играчите на Петев отново достигнаха финал след отстраняването на "Черно море" с дузпи. Мачът за трофея срещу ЦСКА 1948 ще се проведе на 24 май на Националния стадион "Васил Левски". В първенството пък шампионите имат точка аванс пред втория ЦСКА-София.

Реклама

"Играчите трябва да се здрави психически, защото всеки мач се играе за победа, играем за всяка купа. Трябва да държим на напрежение, защото напрежение има във всеки един мач. Откакто съм дошъл, всеки двубой е финал. Това, че не сме се класирали за финал толкова години, дава мотивация", заяви треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев.

Интересното е, че 42-рият президент на САЩ Бил Клинтън (1993 - 2001) е отрязал покана да посети мача на "Лудогорец" срещу "Черно море" за купата в четвъртък вечер, научи "България Днес". Той дойде у нас по инициатива именно на Кирил Домусчиев, но визитата му бе свързана с бизнес теми. Клинтън е преценил, че програмата му е твърде натоварена и в рамките на двудневната си визита няма да успее да отиде и на футболна среща. По време на двубоя на "Лудогорец" той изнасяше лекция пред студенти в НДК, а в петък говори пред българския бизнес по темата как корпорациите могат да въздействат на обществото за по-добро социално развитие.

Четете още

Мис Плеймейт Михаела Тодорова ЗАХАПА Бил Клинтън

Мис Плеймейт Михаела Тодорова ЗАХАПА Бил Клинтън

3 млн. евро иска "Лудогорец" за Тиаго

3 млн. евро иска "Лудогорец" за Тиаго

Легендата Аспарух Никодимов: С тези чужденци това не е ЦСКА

Легендата Аспарух Никодимов: С тези чужденци това не е ЦСКА

Смъртни заплахи за Десподов след ЦСКА - "Лудогорец"

Смъртни заплахи за Десподов след ЦСКА - "Лудогорец"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама