Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/14460837 www.bgdnes.bg

Стоичков в еуфория от титлата на "Барселона"

"Барса" празнува с "Меси, Меси". Ще направя всичко възможно, за да върна Лео, обеща президентът Жоан Лапорта

Българската легенда на "Барселона" Христо Стоичков бе един от първите, които честитиха титлата на клуба.

Реклама

"Vamos! Честито, "Барселона"! Напълно заслужен шампион! Повeче от клуб! Да празнуваме!", написа кавалерът на "Златната топка" за 1994 г.

Отборът на "Барса" ще отпразнува днес големия трофей с шампионски парад. Играчите и ръководството ще направят обиколка на града в открит автобус пред десетки хиляди екзалтирани привърженици.

"Чувствам се страхотно. Добре свършена работа! Феновете и клубът заслужават тази титла", каза старши треньорът Шави.

"Барселона" триумфира за 27-ми път като шампион на Испания и за първи път от 2019 г. насам. Отборът разби "Еспаньол" с 4:2 като гост и така остана недостижим на върха с аванс от 14 точки пред втория "Реал" (М).

Неприятни сцени се разиграха веднага след последния съдийски сигнал, когато играчите на "Барса" се събраха в центъра на терена и започнаха да празнуват титлата си. Домакинските фенове на "папагалчетата" се ядосаха и нахлуха, нападайки звездите на противника. Наложи се футболистите на Шави Ернандес да се приберат панически в тунела. Те обаче продължиха с празненствата си и в съблекалнята на тима, където се чуваха викове: "Меси, Меси". Това категорично показва, че всички в състава искат завръщането на легендарния аржентинец, който почти сигурно напуска ПСЖ.

Самият президент на "Барселона" Жоан Лапорта вдъхна още по-голяма надежда на привържениците, че това може дасе случи.

Реклама

"Ще направим всичко възможно, за да върнем Лео Меси обратно в "Барселона". Говорих с него, за да си подобрим взаимоотношения и да подобря ситуацията, която възникна, когато трябваше да поставя институцията пред всичко, включително и него Ц най-добрия играч в света. Напоследък си пишем съобщения. Истината е, че разговорът беше приятен. Поздравих го за световната титла. Познаваме се от много години, имаме връзка. Лео преживя някои неприятни инциденти с феновете в Париж и по тази причина точно сега няма да го притеснявам. Той уважава своя клуб и никой не се съмнява в това", призна чистосърдечно Лапорта.

"С цялото ми уважение към Саудитска Арабия, която върши много добра работа, "Барса" си е "Барса". А тук е неговият дом. "Барселона" може да се състезава срещу всеки. Историята ни подкрепя и усещането за нашите 400 милиона последователи е твърде силно", каза още Жоан Лапорта.

Четете още

ПСЖ амнистира Меси

ПСЖ амнистира Меси

Стоичков изпревари Марадона

Стоичков изпревари Марадона

Реклама
Реклама
Реклама