Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/15412167 www.bgdnes.bg

Военноморски тюлен от Афганистан и Ирак пази Лео Меси и семейството му

Охранителите на големите спортни звезди стават все по-популярни. Винаги има запалянковци, които се вълнуват и искат да се докоснат до героите си, но има и такива, които искат да им навредят. Тук идва ролята на охраната. За това мнозина известни личности залагат на опитни и доказани гардове, като голяма част от тях са военни ветерани.

Ясин Чеуко е човекът, който пази Лионел Меси и семейството му в САЩ. Той е бивш военноморски тюлен, който има боен опит в Ирак и Афганистан. Бодигардът е майстор на бойните изкуства таекуондо и бокс. 

 Той дори е имал възможност да се бие в няколко ММА двубоя. В профила му в Инстаграм той има стотици хиляди последователи, които вероятно са били заинтригувани от бойните умения, които показва в социалните мрежи. Напоследък Чеуко получава не малко възможности да се изяви покрай феновете, които искат да докоснат Меси. На няколко пъти луди почитатели на световния шампион по време на мачовете на "Интер" (Маями), набързо бяха обезвредени от Чеуко. Гардът на Меси е сравняван с великия спринтьор Юсеин Болт, тъй като е изключително бърз и спира много по-навреме вманиачените фенове, отколкото стюардите на стадиона. Чеуко стои край тъчлинията на мачовете и винаги е готов да влезе не терена, за да защити Меси.

Реклама

Вечният съперник на аржентинеца - Кристиано Роналдо, също залага на гардове, които са били бивши военни. Това са братята близнаци Серхио и Хорхе Рамалейро, които са били част от специалните части на Португалия. 

Влизат в армията веднага след училище и бързо показват, че имат завидни качества. Двамата са служили в Афганистан, могат лесно да се сливат с тълпата, но и бързо да реагират, ако преценят, че има опасност. След като приключват службата си в армията, са охранявали политици и съдии в Португалия. Близнаците работят с Кристиано от връщането му в Англия с екипа на "Манчестър Юнайтед", а сега са с него и в Саудитска Арабия.

Пенсионираният професионален боксьор Флойд Мейуедър предпочита професионален бодигард без военен опит. Рей Садеги, известен като Джизи Мак, е дългогодишна лична охрана на Мейуедър. Макар бившият шампион да е непобеден в професионалната си кариера, дори той има нужда от защита. 

През 2018 г. Садеги заявява, че е готов да се бие дори с покойната кунг-фу легенда Брус Лий, за да защити Флойд, което му печели национално внимание. През същата година с помощта на негови колеги Джизи Мак разработва масла от канабис, за да помага на пациенти с рак, което показва, че здравият бодигард има и добро сърце.

Друга боксова звезда - Антъни Джошуа, се доверява на родата си за своята охрана. Бен Илиеми е личен бодигард и братовчед на англичанина. Той също е бивш боец и насочва Антъни към бокса на 18-годишна възраст. Те са започнали да тренират заедно и са обожавали да правят спаринги. Заради големия принос за неговата кариера Антъни взима Бен за свой личен бодигард. В момента братовчедът го пази от развълнувани фенове и хора, които си търсят неприятности.

Голямата футболна звезда Неймар не крие, че обича излизанията и партитата. За неговата сигурност отговаря Нордин Талеб, който е френско-канадски професионален майстор по смесени бойни изкуства. Бившия състезател на UFC почти непрекъснато трябва да е нащрек, за да предпази звездата от запалянковци и хейтъри.

Кралят на баскетбола Леброн Джеймс е пазен от негов стар приятел от детството на име Тиаго. Той няма опит и не е трениран да бъде бодигард, но пази Леброн още откакто е бил дете и са го тормозили в училище и навън. Тогава без пари, а сега вероятно за милиони. Освен това Тиаго е бил до него в много тежки моменти в живота му и затова баскетболната суперзвезда разчита на него да го пази и до днес.

Четете още

Американски военен спасява Меси

Американски военен спасява Меси

Мейуедър ще боксира на покрив

Мейуедър ще боксира на покрив

Реклама
Реклама
Реклама