Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/15889536 www.bgdnes.bg

КРАЙ! Пламен Марков вече НЯМА надежда за националния отбор

Не съм фен на Кръстаич, но БФС направи треньорите незначителни

"Нещата не се се получават с надежда. Аз вече нямам такава, защото добре познавам системата и хората, които управляват футболния съюз." Това споделя с мъка легендата на българския футбол Пламен Марков пред "България Днес". Марков е последният национален селекционер, който успява да класира България на голям форум. Отборът му завършва първи в квалификационната група за Евро 2004. Почти две десетилетия по-късно националите дори не се доближават до участие на световно или европейско първенство.

"Аз повече от 10 години коментирам въпроса за националния отбор и положението не се променя - казва Марков. - Няма да оценявам Кръстаич, зашото не аз съм човекът, който трябва да го направи, а тези, които са му ръководители и са го назначили. Не съм негов фен и не го оправдавам, но защитавам треньорската професия. Тези ръководители на футбола, както и някои от клубните управници, направиха треньорите незначителни. От най-важната роля във футбола я превърнаха в най-маловажната. Сега са смениха десетки треньори, а развитието го няма. Треньорите се сменят, а ръководството остава. Те смятат, че са безгрешни и все ние сме проблемът. Сега очаквам да се назначи нов наставник."

Реклама

Българският национален отбор допусна поредно поражение срещу Албания, като това вероятно ще бъде последният мач за Кръстаич начело на "лъвовете". Но сърбинът отказва да подаде оставка и все още вярва, че отборът върви в правилна посока.

"Беше един добър контролен мач и се противопоставихме добре на един сериозен отбор, който е първи в своята група - казва Кръстаич. - Нашата дефанзивна игра не им позволи да направят много положения, но допуснахме твърде евтини голове. Трябваше да покажем повече спокойствие в средата на терена. Бързахме без причина, но това е процес, който отнема време и са нужни опитни играчи, които играят редовно в клубовете си. Аз върша моята работа и не искам да коментирам друго", завърши той.

Потенциални наследници на треньорския пост в националния отбор са Станимир Стоилов, Димитър Димитров-Херо и Илиан Илиев.

Четете още

Архивите са живи! Боби М. от 15 години ни обещава класиране

Архивите са живи! Боби М. от 15 години ни обещава класиране

Легендата Георги Василев-Гочето:
Новият селекционер след мач да спи спокойно

Легендата Георги Василев-Гочето: Новият селекционер след мач да спи спокойно

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама