Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18927754 www.bgdnes.bg

Наско Сираков: Ако не бях аз, "Левски" да е фалирал

*Общото събрание на клуба реши: Мило Борисов стана шеф в "Левски"

*Има сериозен конфликт на интереси, предупреждава акционерът Петър Ганев

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков говори на пресконференция след Общото събрание на клуба.

"Аз поканих Мило Борисов да влезе в Надзорния съвет и той се съгласи. Няма смисъл да обяснявам всички причини, защото в последните 3 години цялата синя общност знае какво направи Палмс Бет и Мило Борисов за "Левски" и тази пресконференция нямаше да е възможна без него. Всеки отбор има желание да има нов стадион, тече процедура на базата на наши писма до областна управа. Единственото, което ни спъва в момента, е, че Област София не е прехвърлила собствеността на стадиона към Столична Община. Десетина дни, след като придобием разрешение за право на строеж, не искаме собственост, ще дадем пресконфернция, на която ще изнесем интересни факти и какво е свършено досега, а то е много", заяви Наско Сираков.

Реклама

"Това според мен е най-доброто, което може да се случи на "Левски" и на този етап е най-важното, от което клубът има нужда. Отговорите, които получиха "Левски на левскарите", трябва да са доволни до голяма степен от тях. Откакто аз съм мажоритарен собственик на "Левски", всякакви спекулации за финанси са излишни, защото няма нито една стотинка в последните 4 и повече години, която да не е минала по банков път. Тук не се носят чували с пари. Не че някой е изразил такива съмнения. Поне от това, което чухме, хората от "Левски на левскарите", бяха доволни от отговорите. Аз съм отворен във всеки момент да говоря с всеки, с цел обединение на синята общност", добави Сираков.

"Аз не съм бил лице на никой в живота си. Казвам се Наско Сираков, който не го е разбрал, си е за негова сметка. На 62 години няма да стана лице на никого. Клубът се управлява по коренно различен начин в последната година и 3 месеца. Това е заради Борислав Георгиев и Даниел Боримиров. Ако не бях направил промяната преди година и половина, клубът да е фалирал", категоричен бе Сираков.

Генералният спонсор на "Левски" официално влезе в управата на клуба. Това стана ясно след днешното Общо събрание. "Сините" направиха една промяна в Надзорния съвет. Собственикът на компанията, която издържа клуба от "Герена", вече е част от ръководството. Мило Борисов е предложен от мажоритарния собственик Наско Сираков. Така той заменя Венцислав Димитров, който бе член на Надзорния съвет досега. Другите двама членове на НС остават същите - Сираков, както и Антон Краус.

В същото време се запази съставът на Управителния съвет. В него са Даниел Боримиров, адв. Борислав Георгиев и Христо Йовов. Бившият член на Надзорния съвет на "Левски" и настоящ акционер в клуба Петър Ганев коментира решенията на Общото събрание.

"Не ми направи добро впечатление начина, по който избрахме новия НС. Нямаше изказване към акционерите. Малко като на комсомолско събрание. Хубаво е, че договорът за управление пада. Моите резерви към влизането на г-н Мило Борисов са, че клубът има взаимоотношение с много негови компании. Има спонсорски договор, търговски договори и тук има голяма опасност от сериозен конфликт на интерес", обясни Ганев.

"Има два пътя - или клуб и привърженици ще намерят механизъм за управление, или клуб с влияние на спонсора. Мачът с НАП с главницата е изигран. Оттук нататък остава клубът да си плаща регулярно задълженията и да покрива лихвите. Главницата е покрита и към общината", добави още Петър Ганев.

Четете още

Контузеният Охене броди с бели маратонки (СНИМКИ)

Контузеният Охене броди с бели маратонки (СНИМКИ)

Треньорът на „Левски" фен на Джокович

Треньорът на „Левски" фен на Джокович

"Синята" легенда Стефан Аладжов: Този сезон трудно ще бутнем "Лудогорец"

"Синята" легенда Стефан Аладжов: Този сезон трудно ще бутнем "Лудогорец"

4:2! "Левски" матира ЦСКА 1948 в голов трилър под дъжда в Бистрица

4:2! "Левски" матира ЦСКА 1948 в голов трилър под дъжда в Бистрица

Реклама
Реклама
Реклама