Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/16842033 www.bgdnes.bg

А стига, бе! Кристиано Роналдо носи обецата на Наско Сираков

Обеца с религиозния християнски символ кръст носи суперзвездата Кристиано Роналдо по терените в Саудитска Арабия, където официалната религия е ислям. Нападателят на "Ал Насър" изобщо не се свени да окичва бижуто на лявото си ухо.

По-интересното е, че почти същата обеца с кръстче и диаманти носеше в най-славните си години и легендарният български футболист Наско Сираков. Именно той е един от основоположниците на тази мода, която сега, 30 години по-късно, Роналдо отново възражда. Друга от футболните звезди, която често носи обеца с кръстче, е Неймар, също подвизаващ се в саудитски клуб - "Ал Хилал". Бразилецът се възстановява от тежка травма и отдавна не е играл. 

Реклама

Освен моден аксесоар обецата на ухото на Сираков е и негов талисман. Собственикът на "Левски" рядко я сваляше в онези години, като вярваше, че тя му носи късмет на терена. Обецата с кръстче на Наско Сираков стана особено популярна след паметната победа над Аржентина на световното първенство в САЩ през 1994 година. Тогава нападателят вкара гол с глава в последната минута за успеха над "гаучосите" с 2:0. В суматохата след попадението Наско губи скъпоценното си бижу. 

"Спомням си, че някой ми отхапа обецата от тея мръсници, футболистите. Имам съмнения, че е тоя луничавия - Киряка. Тогава ми изчезна. Аз се радвам след гола, обецата си ми е на ухото. Като ми се хвърли Киряка отстрани, докато ме целуваше, не съм усетил как я е отхапал", разказва с чувство за хумор Сираков. Култовата случка е описана за първи път в биографията "Трифон Иванов - Железния".

"15 минути след мача ги изкарах всички да я търсят на тревата. Беше с диамантчета, но така и не успяхме да я намерим. След това Илияна ми донесе друга от България", спомня си суеверният Наско Сираков. Загубената преди 30 години скъпоценност така и не бе намерена, но едва ли точно тя е попаднала на ухото на Роналдо днес.

"България Днес" честити днешния Атанасовден на Наско и му пожелава да е здрав, благословен и успешен!

Четете още

Роналдо чака шесто бебе?

Роналдо чака шесто бебе?

Наско Сираков: За първи път от години в "Левски" се вижда светлина в тунела

Наско Сираков: За първи път от години в "Левски" се вижда светлина в тунела

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама