Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/16850243 www.bgdnes.bg

Фарке хвърля Груев в битката за Висшата лига

Българският полузащитник Илия Груев получава нова роля в "Лийдс" и мениджърът Даниел Фарке ще разчита основно на него в битката за влизане във Висшата лига.

На "Елънд Роуд" не се очакват големи трансфери до края на януари. Това означава, че германският треньор ще трябва да атакува място в челото на класирането с настоящия състав и добрата форма на Груев е отлична новина, коментират местните медии.

Реклама

Сезонът в Чемпиъншип е изтощителен, а досега българинът имаше епизодични изяви. Фарке е щастлив да има в състава си гладен за футбол играч, който освен това ще бъде и свеж за решаващите мачове в края на кампанията. В момента "Лийдс" е на четвърто място след отборите на "Лестър", "Ипсуич" и "Саутхемптън".

"Илия спечели първата си голяма битка в Англия - коментира специално за "България Днес" футболната ни легенда Радостин Кишишев. - Очевидно печели доверието на мениджъра, а това е от изключително важно значение, но оттук нататък започват още по-трудни изпитания. В Англия всяка една тренировка е борба да се докажеш". 

Радостин Кишишев е сред малцината български играчи, които направиха солидна кариера на Острова. Тинката игра много силно за "Чарлтън", "Лийдс", "Лестър" и "Брайтън". Имаше вариант Киш да премине дори в "Арсенал" по времето на великия мениджър на "артилеристите" Арсен Венгер, но трансферът така и не се осъществи.

Кишишев вярва, че Груев има качества дори за Висшата лига на Англия, но пътят към най-силното първенство в света няма да бъде лесен.

"Илия трябва да сграбчи шанса си - коментира Тинката. - Не може да си позволи дори минимално отпускане. Груев трябва да бъде наясно, че при евентуално класиране в елита от него ще се очаква да играе още по-силно и да израства. Всеки клуб, който от Чемпиъншип се изкачи във Висшата лига, прави мащабна селекция

. Това е единственият начин да се задържиш в шампионат, в който нивото е много по-високо. За Груев големите предизвикателство предстоят. Но вярвам, че той има силите да се справи."

Следващият двубой на "Лийдс" в първенството е срещу "Престън" в неделя и се очаква Илия Груев да бъде титуляр.

Четете още

Десподов печели "Футболист на годината"

Десподов печели "Футболист на годината"

Легендата Георги Василев-Гочето:
Новият селекционер след мач да спи спокойно

Легендата Георги Василев-Гочето: Новият селекционер след мач да спи спокойно

Реклама
Реклама
Реклама