Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/16859476 www.bgdnes.bg

Футболистът Доминик Янков напуска "Лудогорец" и ще играе срещу Меси

*Националът се връща в Канада

*3 милиона лева влизат в касата на "Лудогорец"

Футболната суперзвезда Лионел Меси е причината Доминик Янков да пожелае трансфер в американската Мейджър лига. Българският национал най-вероятно ще бъде продаден от "Лудогорец" на канадския "Монреал". Трансферът вече се пече и съвсем скоро може да бъде обявен официално.

Интерес към Янков имаше от страна на "Славия" и "Ботев" (Пд), които искаха да го вземат за пролетния полусезон под наем. Запитвания е имало и от турски отбори, но офертата от Канада е била неустоима за играча. Клубът от Разград също е доволен, тъй като в касата му ще влязат около 3 милиона лева. Играчът има действащ договор с "орлите" до 2025 година и затова "Монреал" ще плати сериозната трансферна сума за правата му.

Реклама

Старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев загатна, че има проблем с мотивацията и дисциплината на футболиста.

"Доминик Янков винаги съм го харесвал и е имал качества. Имах специални разговори с него. Трябва да оправи отношението си в тренировъчния процес", размаха пръст бат' Жоро при заминаването на тима за лагера в Турция. Очевидно обаче е взето решение за раздяла с 23-годишния футболист.

Самият Янков е бил въодушевен от възможността да се изправи на терена срещу Меси, който играе за "Интер" (Маями). Това вече стори друг наш национал - Филип Кръстев, който рита за отбора на "Лос Анджелис". Още повече, че Доминик е с двойно гражданство. Той е роден в Торонто и има канадски паспорт, а това допълнително ще улесни преминаването му в страната на кленовите листа. Янков дори е играл за юношеския национален тим на Канада да 17 години, но след това избра да носи фланелката на България при мъжете. 

Доминик дойде в школата на "Лудогорец през 2016 година от тази на английския "Съндърланд". През този сезон той записа 9 мача и 2 гола за "орлите" в Първа лига, а общо има над 100 двубоя със "зелените". Има 17 мача за националния отбор на България, като все още очаква дебютното си попадение.

През миналия сезон "Монреал" завърши на 10-ото място в Източната конференция. Най-голямата звезда на тима е бившият играч на "Тотнъм" и кенийски национал Виктор Уаняма. Друго познато име е финландският национал Ласи Лапалайнен, играл в "Болоня".

Доминик признава, че не се е връщал в Канада от 6-7 години насам. Родителите му също са се прибрали за постоянно у нас. В Северна Америка обаче живеят негови братовчеди и приятели. Новият сезон в МЛС стартира на 22 февруари.

Четете още

Араби се цакат за звезда на "Лудогорец". Ето коя е тя

Араби се цакат за звезда на "Лудогорец". Ето коя е тя

5 млн. евро иска "Лудогорец" за Текпетей

5 млн. евро иска "Лудогорец" за Текпетей

Реклама
Реклама
Реклама