Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/16963899 www.bgdnes.bg

Назон разпалва война в ЦСКА

*"Червените" се притесняват от напрежение с Каранга

*Ел Маестро иска нападателят да остане, шефовете му търсят купувач

Дюкенс Назон е на път да разпали война в ЦСКА. Нападателят все още е част от "червените", но шефовете на клуба спешно му търсят купувач. Една от основните причини е привличането на любимеца на феновете Фернандо Каранга, който е гласен за титуляр в атака през пролетния полусезон. Ролята на резерва със сигурност няма да се хареса на Назон и е твърде вероятно това да доведе до напрежение в съблекалнята на ЦСКА. За да се избегне подобно развитие, Назон ще бъде продаден.

"Червените" разполагат на тази позиция още с Майкъл Естрада, така че единият от централните нападатели се оказва излишен. Засега изгледи за раздяла с еквадореца няма, така че губещият в тази ситуация е Назон. Негово оставане може да се отрази негативно на климата в отбора, още повече че и той, и Каранга са от типа лесно обидчиви и сърдещи се футболисти. Не е ясно и какви ще са отношенията между двамата конкуриращи се играчи.

Реклама

Трансферът на Назон в кипърския "Пафос" пропадна в последния момент и хаитянинът се върна в лагера на ЦСКА. Клубът щеше да получи около 600 000 евро за него, но в крайна сметка двете страни не стигнаха до споразумение. Нападателят е искан от руския "Ахмат" (Грозни), но чеченците предлагат да го вземат под наем с опция за закупуване. Това не устройва шефовете на "червените", които искат директна продажба. Назон е предложен на още няколко клуба, като от ЦСКА са склонни да намалят цената му до около 500 000 евро. Назон съвсем скоро ще навърши 30 години и постепенно пазарната му стойност започва да пада. Трансферният прозорец продължава да е отворен в редица страни, въпреки че крайният срок за сделки в големите първенства приключи вчера. Това няма голямо значение за Назон, който така или иначе е искан от далеч по-скромни отбори.

Нападателят вече намекна за раздяла, след като показа клипче с най-добрите си моменти с фланелката на "червените".

Въпреки всичко треньорът Нестор Ел Маестро иска нападателят да остане. Именно след влизането в игра на хаитянина ЦСКА взе първата си победа в контролите в Турция - 2:0 над словашкия "Тренчин". Назон отбеляза единия от головете и определено раздвижи играта на отбора. Той първоначално дори не бе в групата за мача и изгледа първото полувреме от трибуните. Ел Маестро го пусна на пожар след почивката и след мача разкри, че решението за бъдещето му е в ръцете на ръководството. "Не желая да говоря от името на играча или клуба. Моята работа е на терена, доволен съм, че Назон е тук и докато е тук, ще го използвам", каза треньорът.

Четете още

Дюкенс Назон близо до договор с руснаци

Дюкенс Назон близо до договор с руснаци

Каранга готов за нов живот с ЦСКА-София

Каранга готов за нов живот с ЦСКА-София

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама