Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/16973521 www.bgdnes.bg

Любо Пенев остава треньор на "Хебър"

Легендата Любослав Пенев засега остава треньор на "Хебър". Ел Голеадор говори за финансовите проблеми в клуба през последните месеци и призова, ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик, да го заяви открито.

"Проблемът не е толкова сериозен - каза Любо на пресконференция. - Може би трябва Общината с ръководството на клуба да имат директен контакт, без посредници. Новият кмет с ръководството - така всички въпроси ще отпаднат. Клубът е готов по всяко едно време да приеме членове на общината в Управителния съвет на клуба.

Реклама

Стават 10-11 месеца, откакто съм тук и работя с голямо удоволствие. Когато взех решение, ми хареса проектът и базата, която претърпя положителни промени. Това е една от най-добрите бази в Първа лига. След ноември месец настъпиха промени. Тоест този професионален проект е в застой. Ръководството полага страхотни усилия, но за да продължи, трябва подкрепа от Общината. Независимо, че в момента има нов кмет, това означава ли че не трябва да съществува "Хебър" и да няма представителен отбор в елита. Не се помага на футболния клуб и ние сме принудени да се разделим с трима основни футболисти.

Ако този проект потъне, това ще е още един пример колко лесно е да разрушиш нещо, което е изградено трудно. Това не трябва да го позволяваме в никакъв случай.

 Ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик, да стане и да го каже на висок глас. 

Този застой, в който се намира проектът, не позволи ние да доразвием тези футболисти. Лятото или зимата, при един добре окомплектован отбор, трансферните суми щяха да са по-високи. Ситуацията ни принуди да се освободим от трима. Дано не се налага да се разделяме и с други."

Четете още

В "Хебър" гадаят за бъдещето на Любо Пенев

В "Хебър" гадаят за бъдещето на Любо Пенев

Спасителен план оставя Любо Пенев в "Хебър"

Спасителен план оставя Любо Пенев в "Хебър"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама